Ohmyfoodness

www.ohmyfoodness.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mini pizzas zonder vlees

,,Geen dikke broodbodem waardoor de smaak van de topping verloren gaat maar een echte Italiaanse dunne pizzabodem bereid met olijfolie. Deze mini pizza's zijn lekker als maaltijd maar ook zeker ideaal hapje voor bij de borrel.Snijd ze hiervoor eventueel nog in kleine puntjes'', Ohmyfoodness maakte dit pizza recept voor Koopmans.''

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 pizza's

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Die kazen pizza maken

  1. Stap 2

    • Blauwe kaas (een stukje)

    • Geraspte kaas (parmezaans)

    • 1 pak Italiaans pizzadeeg

    • Ricotta (een paar eetlepels)

    Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze in met ricotta. Brokkel er wat blauwe kaas overheen en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over.

  2. Stap 3

    • 1 peper (1 rode peper)

    Snijd een klein stukje van de rode peper heel fijn en strooi een paar kleine stukjes over de pizza's. Schuif de bakplaat in de oven, met zo'n 15 minuten zijn de pizza's klaar.

  3. Stap 4

Rozemarijn pizza's maken

  1. Stap 5

    • Knoflook (1 teen)

    • Olijfolie (een paar lepels)

    Rasp de knoflook en meng deze met de olijfolie. Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze in met de olijfolie.

  2. Stap 6

    • Peper

    • Rozemarijn

    • Zout

    Strooi er wat rozemarijn, peper en zout overheen. Schuif de bakplaat in de oven, met zo'n 15 minuten zijn de pizza's klaar.

Zoete Peer met Geitenkaas Pizza

  1. Stap 7

    • 1 peren

    Leg 2 of 3 plakjes pizzadeeg op de met bakpapier beklede bakplaat (verwijder de papieren vellen) en smeer ze lichtjes in met de olijfolie. Schil de peer, snijd hem in dunne plakjes en verdeel de plakjes over het pizzadeeg.

  2. Stap 8

    • 1 plak geitenkaas (vers)

    • 2 el honing

    • Handje rucola

    Brokkel de geitenkaas en druppel de honing er overheen. Schuif de bakplaat in de oven, met zo'n 15 minuten zijn de pizza's klaar. Als de pizza's klaar zijn voeg je nog een beetje rucola toe.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.