Jet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mexicaanse worstenbroodjes

Geef jouw brabantse worstenbroodje een heerlijke touch. Bak Mexicaanse worstenbroodjes, serveer ze met salsa, guacamole of een flinke dot crème fraîche.

Bereiden

25 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stuks

Worstenbroodjes deeg maken

  1. Stap 1

    • 25 g boter

    • 1 pak

    • 300 ml water (handwarm)

    Doe de witbrood mix en de boter in een beslagkom. Voeg het water toe. Kneed het geheel in ongeveer tien minuten tot een soepel brooddeeg.

    Luchtig brood

    Wil je extra luchtige worstenbroodjes? Kneed het brooddeeg flink door, minimaal vijftien minuten.

  2. Stap 2

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Kneed het brooddeeg met de handen nogmaals goed door en laat het worstenbroodjes deeg nog 15 minuten narijzen afgedekt met plasticfolie.

Mexicaanse worstjes maken

  1. Stap 4

    • 100 g oude kaas (geraspt)

    • 1 rode ui

    Snipper de rode ui.

    Extra pittig

    Wil je extra pittig, voeg dan wat fijngesneden jalapeño pepers toe.

  2. Stap 5

    • 1 zakje fajita kruiden

    • 350 g gehakt (rund)

    Kruid het gehakt met de fajita kruiden en meng de geraspte kaas en fijngesneden ui erdoor.

  3. Stap 6

    Verdeel het mexicaanse gehakt in 16 stukjes en maak er rolletjes van.

Mexicaanse worstenbroodjes maken

  1. Stap 7

    Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 16 stukken en draai hier bolletjes van. Druk de bolletjes plat tot een cirkel. Leg op elke deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg erom heen.

  2. Stap 8

    • 0,5 ei

    Klop het ei los. Leg de brabantse worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met ei.

  3. Stap 9

    Laat de Mexicaanse worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of een stuk plasticfolie.

Mexicaanse worstenbroodjes bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 10

    Verwarm intussen de oven voor.

  2. Stap 11

    • 0,5 ei

    Bestrijk de Mexicaanse worstenbroodjes vervolgens nog een keer met ei.

  3. Stap 12

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de brabantse worstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

    Salsa

    Serveer de Mexicaanse worstenbroodjes met (zelfgemaakte) salsa; waanzinnig lekker!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.