Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mascarpone-cheesecake met kersen

Met bladerdeeg kun je ook cheesecake bakken. Het brosse bladerdeeg past erg goed bij de romige cheesecake.

Bereiden

25 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 7 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Verwarm de oven voor en laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Stap 2

    Vet de vorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik de bladerdeegbodem in met een vork en bestrooi het bladerdeeg licht met een beetje paneermeel of bloem.

Mascarpone vulling maken

  1. Stap 3

    • 120 g suiker

    • 120 g boter (zachte)

    • 4 eieren (gesplitst)

    • 250 g kwark

    • 250 g mascarpone

    • 120 g bloem (gezeefde)

    Klop de boter met de suiker mooi romig, klop in een andere kom de eidooier los en roer die met de kwark, mascarpone en de bloem door het botermengsel.

  2. Stap 4

    • 1 blik kersenvlaaivulling

    Klop de eiwitten heel stijf en schep die met de vlaaivulling door het mengsel.

  3. Stap 5

    • 1 potje kersen (op sap, zonder pit)

    Laat de kersen uit de pot uitlekken in een zeef (je hebt alleen de kersen nodig).

  4. Stap 6

    Verdeel het mascarponemengsel in de vorm, verdeel de kersen erover en zet de vorm in het midden van de oven.

Cheesecake bakken

  1. Stap 7

    Bak de taart in ca. 50 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het midden van de taart, deze komt er droog uit als hij gaar is.

  2. Stap 8

    Laat de taart nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven staan met de ovendeur open.

  3. Stap 9

    Haal de taart dan uit de oven en laat de taart helemaal afkoelen.

  4. Stap 10

    • Poedersuiker

    Bestrooi de kwarktaart voor het serveren met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.