🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Mascarpone-cheesecake met kersen

Mascarpone-cheesecake met kersen

Dit recept is van: Koopmans

Mascarpone-kwarktaart met kersen

Mascarpone-cheesecake met kersen

Info Benodigdheden Stappen

Wist je dat je met bladerdeeg ook een cheesecake kunt bakken? Het brosse bladerdeeg is lekker bij het romige van de cheesecake.

25 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kersen Mascarpone Cheesecake Bladerdeegtaart
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (Koopmans)
    7 Plakje(s)
    Bladerdeeg (Koopmans)
  • Suiker (fijne)
    120 g (gram)
    Suiker (fijne)
  •  
    120 g (gram)
    Boter (zacht)
  •  
    4 stuks
    Ei (gesplitst)
  • Kwark
    250 g (gram)
    Kwark
  •  
    250 g (gram)
    Mascarpone

 

  • Bloem
    120 g (gram)
    Bloem
    Bekijk in de shop
  •  
    1 Blik(ken)
    Kersenvlaaivulling
  •  
    1 Potje(s)
    Kersen (op sap, zonder pit)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Bekijk in de shop

Keukenspullen

  •  
    Springvorm (26x26 cm)
  • Zeefje
    Zeefje
    Bekijk in de shop
  • Satéprikker
    1 stuks
    Satéprikker

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) voor en laat het bladerdeeg (7 plakjes) ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vet de vorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik de bladerdeegbodem in met een vork en bestrooi het bladerdeeg licht met een beetje paneermeel of bloem.

2. Mascarponevulling maken

Klop de boter (120 g) met de suiker (120 g) mooi romig, klop in een andere kom de eidooiers (4 eieren) los en roer die met de kwark (250 g), mascarpone (250 g) en de bloem (120 g) door het botermengsel.

Klop de eiwitten heel stijf en schep die met de vlaaivulling (1 blik) door het mengsel.

Laat de kersen (1 pot) uitlekken in een zeef (je hebt alleen de kersen nodig).

Verdeel het mascarponemengsel in de vorm, verdeel de kersen erover en zet de vorm in het midden van de oven.

3. Cheesecake bakken

Bak de taart in ca. 50 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het midden van de taart, deze komt er droog uit als hij gaar is.

Laat de taart nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven staan met de ovendeur open.

Haal de taart dan uit de oven en laat de taart helemaal afkoelen.

Bestrooi de kwarktaart voor het serveren met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.