Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lieveheersbeestjes koek

Maak deze lieveheersbeestjes koekjes. Leuk als kindertraktatie of voor een picknick. Gezellig om samen te bakken.

Bereiden

20 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 koekjes

Koekjesdeeg maken

  1. Stap 1

    • 275 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 180 g boter

    • 220 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    • Mespuntje zout

    Zeef bloem, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de boter hierin met 2 messen klein.

  2. Stap 2

    • 1 ei

    Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een soepel koekjesdeeg van. Vorm van het koekjesdeeg een staaf, wikkel het in aluminiumfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Koekjes bakken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 3

    Verwarm de oven voor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap (3 mm dik). Steek hieruit zoveel mogelijk rondjes (ca. 48 stuks) en leg ze, met behulp van een brede spatel, op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen, rol het weer uit en steek er weer rondjes uit.

  2. Stap 4

    Halveer met een scherp mes de helft van de rondjes en schuif ze wat uit elkaar. Bak de koekjes, per bakplaat, goudbruin in ca. 15 minuten. Keer eventueel na 12 minuten de bakplaat, als de voorste koekjes lichter zijn dan de achterste.

  3. Stap 5

    Laat de koekjes een rooster afkoelen.

Koekjes versieren

  1. Stap 6

    • Dr. Oetker Decoratiestiften (kleur)

    • 1 zakje snoepjes (bijvoorbeeld M&M's)

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een schaaltje. Bestrijk de ronde koekjes met glazuur. Leg er direct de halve rondjes op als vleugeltjes (de ronde kanten naar elkaar toe en iets uit elkaar). Laat het glazuur drogen. Maak met de witte Schrijfstift en het Minifeest stippen op de vleugeltjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.