Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarkcake met sinaasappelglazuur

Makkelijk, snel en lekker. Deze kwarkcake met een vleugje sinaasappel maak je in een handomdraai. Binnen tien minuten staat de kwarkcake in de oven.

Bereiden

10 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in (bijv. met Dr. Oetker bakspray) en bestuif de binnenkant met bloem.

Kwarkcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g magere kwark

    Weeg 200 g volle yoghurt af in een kom.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 3 eieren

    • 25 ml water

    Voeg de kwarkcakemix, een beetje water en de 3 eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het kwarkcakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    • 1 sinaasappel (sap geperst, schil geraspt)

    Meng de sinaasappelrasp door het kwarkcake beslag.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 7

    Doe het kwarkcakebeslag in de cakevorm.

  2. Stap 8

    Bak de kwarkcake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 9

    Haal de cake uit de vorm en laat de yoghurtcake een uur op een rooster afkoelen.

Decoreren met sinaasappelglazuur

  1. Stap 10

    • 50 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Verdeel het amandelschaafsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster het in circa 5 minuten goudbruin in de oven.

  2. Stap 11

    • 100 g poedersuiker

    Meng de 100 g poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glazuur en verdeel dit glazuur over de kwarkcake.

  3. Stap 12

    Bestrooi de sinaasappelglazuur rijkelijk met geroosterd amandelschaafsel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.