Bakken doe je Zo

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kokosmakronen met chocodip

Heb je eenmaal vers gebakken kokosmakronen geproefd, dan ben je verkocht! Vers gebakken kokosmakronen zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Deze kokosmakronen zijn extra lekker gemaakt met een laagje glazuur.

Bereiden

30 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kokosmakronen maken

  1. Stap 2

    • 2 eieren (alleen het eiwit)

    • 1 pak Koopmans Kokosmakronen

    Scheid 2 eieren: breek de schaal van de eieren in tweeën, verplaats de dooier heen en weer tussen 2 eierschalen, laat het eiwit langzaam in een beslagkom lopen en voeg de mix voor kokosmakronen erbij.

  2. Stap 3

    Mix het kokosmakronen mengsel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. 



  3. Stap 4

    Klop het beslag vervolgens met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag.

  4. Stap 5

    Verdeel het beslag met 2 theelepels over de bakplaat in 4 rijen van 3, zodat je 12 gelijke porties op de bakplaat hebt liggen. Wil je liever grotere kokosmakronen, maak dan 3 rijen van 2, zodat je 6 gelijk porties krijgt.

  5. Stap 6

    Bak de kokosmakronen net onder het midden van de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

  6. Stap 7

    • Kokossnippers

    • 75 g pure chocolade

    Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie en roer goed door. Doop een kant van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade, strooi er wat kokossnippers overheen en laat de chocolade uitharden. 



    Varieatie

    Varieer de kokosmakronen met witte of met een melk chocolade. Je kan ook Dr.Oetker Chocodip Bruin gebruiken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.