Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Karameltulband

Een tulband cake bak je makkelijk zelf met Koopmans. Giet er daarna karamel fudge overheen en je hebt een heerlijke karameltulband als resultaat!

Bereiden

10 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Tulband beslag maken

  1. Stap 3

    • 175 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    • 4 eieren

    • 50 ml melk

    • 1 sinaasappel (rasp, houd iets apart voor garnereing)

    Voeg de tulbandmix , de eieren, melk en sinaasappelrasp in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en  klop het daarna op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig tulband beslag.

Tulband bakken

  1. Stap 6

    Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin. 

  2. Stap 7

    Neem de tulband uit de oven en laat deze ca. 2 minuten afkoelen in de vorm.

  3. Stap 8

    Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

Tulband decoreren

  1. Stap 9

    • 2 zakjes fudge hazelnoot

    Smelt de fudge in de magnetron of in een pannetje en giet het over de cake, laat goed afkoelen. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.