🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Karameltulband

Karameltulband

Dit recept is van: Koopmans

Tulband met hazelnoten en karamel

Karameltulband

Info Benodigdheden Stappen

Een tulband cake bak je makkelijk zelf met Koopmans. Giet er daarna karamel fudge overheen en je hebt een heerlijke karameltulband als resultaat!

10 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Karamel Tulband
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Oud Hollandse Tulband
    1 Pak
    Koopmans Oud Hollandse Tulband
  • Ei
    4
    Ei
  • Melk
    50 g (gram)
    Melk
  •  
    1
    Sinaasappelrasp
  •  
    2 Zakje(s)
    Fudge hazelnoot

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Tulband beslag maken

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak), de eieren (4 stuks), melk (50 ml) en sinaasappelrasp (van 1 sinaasappel, houd wat achter voor garnering) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het daarna op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig tulband beslag.

3. Tulband bakken

Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze ca. 2 minuten afkoelen in de vorm.

Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

4. Tulband decoreren

Smelt de fudge hazelnoot (2 zakjes) in de magnetron of in een pannetje en giet het over de cake, laat goed afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.