🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).
Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak), de eieren (4 stuks), melk (50 ml) en sinaasappelrasp (van 1 sinaasappel, houd wat achter voor garnering) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop het daarna op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig tulband beslag.
Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Neem de tulband uit de oven en laat deze ca. 2 minuten afkoelen in de vorm.
Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.
Smelt de fudge hazelnoot (2 zakjes) in de magnetron of in een pannetje en giet het over de cake, laat goed afkoelen.