Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Karamel Zeezout Brownie

De combinatie van zoet en zout is extra lekker in dit makkelijke Brownie recept met karamel en zeezout.

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 70 karameltoffees (zacht)

    Hak de karameltoffees grof. Leg wat apart voor de garnering.

Brownies maken

  1. Stap 3

    • 50 g boter

    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

    • 100 ml water

    • 1 tl zout (zeezout)

    Mix de boter tot een romige creme. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Roer de karameltoffees en het zeezout door het brownie beslag.

  3. Stap 5

    Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

    Gaar

    De brownies zijn klaar waneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

  4. Stap 6

    Als de Brownie uit de oven komt, garneer deze dan met de karameltoffees. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.