Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kakifruit galette

Een galette is een heerlijk Frans gebak met van zoetig, iets knapperig deeg. Simpel maar toch verrassend. Vooral als je deze met kakifruit maakt, een mooie gele fruitsoort die tegenwoordig goed verkrijgbaar is! Natuurlijk kun je deze ook met een ander fruitsoort zoals rood fruit maken.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de over voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Galettedeeg maken

  1. Stap 3

    • 225 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 55 g poedersuiker

    • 100 g boter

    Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg.

  2. Stap 4

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 60 ml water

    • 2 tl appelciderazijn

    Voeg het vanille extract, water en de appelazijn toe aan het kruimelige deeg en meng tot een samenhangend geheel.

  3. Stap 5

    Verpak het deeg in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koeling.

Kakifruit beleggen

  1. Stap 6

    Rol het deeg uit tot een ovaal en leg op de met bakpapier bekleede bakplaat.

  2. Stap 7

    Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Stap 8

    • 3 kakivruchten

    Snijdt het kakifruit in mooie plakken en leg deze dakpansgewijs 3 cm van de rand van het deeg.

  4. Stap 9

    Vouw het deeg aan de rand een klein stukje over het fruit heen.

  5. Stap 10

    • 3 el kristalsuiker

    Bestrijk met deeg en het fruit met een beetje water en besprenkel met de suiker.

Bakken

  1. Stap 11

    Bak de galette belegd met kakifruit in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.