Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hazelnootwafels met karamelsaus

Zo maak je wafels wel heel erg lekker. Door het wafels beslag meng je stukjes noot....Hmmmmm.

Bereiden

10 min

Baktijd

5 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4-6 wafels

Beslag voor wafels maken

  1. Stap 1

    • 200 ml crème fraîche

    • 3 eieren

    • 75 g suiker

    Mix de crème fraiche en suiker romig. Mix de eieren er één voor één door tot een luchtige smeuïge massa.

  2. Stap 2

    • 200 g Koopmans Boerencakemeel

    Voeg de Boerencakemeel geleidelijk toe en mix nog 1 minuut door tot een luchtig wafels beslag. 

  3. Stap 3

    • 100 g Dr. Oetker Hazelnoten (fijngehakt)

    Voeg de fijngehakte hazelnoten toe aan het wafelbeslag.

Wafels bakken

  1. Stap 4

    Vet het wafelijzer in met een dun laagje olie.

  2. Stap 5

    Schenk het wafels beslag in het hete wafelijzer en bak de wafels in ongeveer vijf minuten goudbruin.

Karamelsaus maken

  1. Stap 6

    • 100 g boter

    • Poedersuiker

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem, op laag vuur.  Roer er lepel voor lepel poedersuiker doorheen. Blijf tussendoor goed roeren totdat het mengsel wat dikker en karamelbruin is.

  2. Stap 7

    Haal de karamelsaus van het vuur en giet direct over de wafels.  Laat de saus wat afkoelen voor het serveren, de saus kan anders nog heet zijn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.