Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Hartige taart met ratatouille

Tover met een pak omgekeerde appeltaart in een uur tijd een heerlijke hartige taart met ratatouille groente op tafel. Lekker voor bij de borrel of als voorgerecht bij het diner natuurlijk.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 courgette (groen)

    • 1 courgette ((geel))

    Snijdt de courgette in dunne plakjes, en leg deze dakpansgewijs in een met olie of boter ingevette ovenschaal (liefst rond) of bakblik.

  2. Stap 2

    • 1 aubergine

    • 1 ui

    • Teen knoflook

    • 4 tomaat

    Snijdt de aubergine en de tomaat (zonder de zaadjes) in blokjes van 0,5 cm. Snipper de ui en pers de knoflook.

Taartvulling bereiden

  1. Stap 3

    • Olijfolie

    Bak de aubergine in ruim olie goudbruin, voeg dan de ui toe en laat even meefruiten. Dan mogen de knoflook en de tomatenblokjes erbij om even mee te verwarmen.

  2. Stap 4

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.

  3. Stap 5

    • 100 g Parmezaanse kaas

    Schep dit groentemengsel op de courgetteplakjes en bestrooi rijkelijk met een deel van de parmezaanse kaas.

Taartdeeg kneden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 6

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 7

    • 75 g boter

    • 1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart

    • 3 el water

    • 4 takjes tijm

    Klop de boter met een mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de bodemmix en 3 el water toe en meng alles tot er fijne kruimels ontstaan. Rits de tijm van de takjes en meng deze samen met 30 gram van de parmezaanse kaas door het deeg.

  3. Stap 8

    Kneed het deeg even door tot een stevige bal en rol deze uit op een met bloem bestoven werkblad.

Bak en keer je hartige taart om

  1. Stap 9

    Leg het deeg over de groenten en druk goed aan. Bak de omgekeerde taart op het rooster in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

  2. Stap 10

    Laat de taart ongeveer 10 minuten staan. Bij een springvorm haalt u nu de rand van de taartvorm. Plaats een bord op de taart en draai deze in 1 keer om.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.