Ohmyfoodness

www.ohmyfoodness.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Halloween sandwichkoekjes

We vroegen Blogster Ohmyfoodness om koekjes te maken voor Halloween met onze Cookie Icing, ,,Naast dat deze Jack Skellington koekjes er heel leuk uit zien, zijn ze ook nog eens héél erg lekker.''

Bereiden

60 min

Baktijd

12 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

14 koekjes

Koekjesdeeg maken

Elektrische oven: 200°C Heteluchtoven: 180°C

  1. Stap 1

    • 150 g roomboter (ongezout op kamertemperatuur)

    • 1 ei

    • 200 g kristalsuiker

    Doe de boter in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng het geheel tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en spatel deze er doorheen tot het ei volledig is opgenomen.

  2. Stap 2

    • 300 g bloem

    • Snufje zout

    Doe de bloem en een snufje zout in de kom en kneed het geheel door tot een mooi koekdeeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Bebloem het aanrecht en rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met behulp van een koekjessteker of de bovenkant van een glas ronde koeken uit het deeg.

  4. Stap 4

    Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Jack Skellington decoratie

  1. Stap 5

    • Nutella® (of jam)

    Smeer onderkanten van de helft van de koekjes in met Nutella of jam en plaats vervolgens de niet-ingesmeerde koekjes daar bovenop.

  2. Stap 6

    • Cookie icing

    Bereid de cookie icing volgens de aanwijzingen van jouw verpakking. Vul de bovenkant van de koekjes vervolgens met de witte icing in en laat dit zo'n 2 uur uitharden.

  3. Stap 7

    • Dr. Oetker Kleurstoffen

    Kleur het restant van de witte cookie icing met zwarte kleurstof of gebruik de Dr. Oetker Decoratiestift in Chocolade om Jack Skellington gezichten op de koekjes te tekenen. Laat de koekjes in 4 uur volledig uitharden en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.