🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Doe de roomboter (150 g) in een kom en voeg hier de suiker (200 g) aan toe. Meng het geheel tot een luchtig mengsel. Voeg het ei (1 stuks) toe en spatel deze er doorheen tot het ei volledig is opgenomen.
Doe de bloem (300 g) en zout (1 snufje) in de kom en kneed het geheel door tot een mooi koekdeeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor (ektrische oven: 200°C / heteluchtoven: 180°C) en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Bebloem het aanrecht en rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met behulp van een koekjessteker of de bovenkant van een glas ronde koeken uit het deeg.
Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
Smeer de onderkanten van de helft van de koekjes in met Nutella® of jam en plaats vervolgens de niet-ingesmeerde koekjes daar bovenop.
Leg het Dr. Oetker Glazuur wit (1 zakje) in een pannetje met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Vul de bovenkant van de koekjes vervolgens met de witte icing in en laat dit zo'n 2 uur uitharden. Kleur het restant van de witte cookie icing met zwarte kleurstof van de Dr. Oetker kleurstoffen (1 pak) of gebruik een Dr. Oetker Decoratiestift Chocolade om Jack Skellington gezichten op de koekjes te tekenen. Laat de koekjes in 4 uur volledig uitharden en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.