Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Halloween laagjestaart

Met een luchtige cake en botercrème maak je een super gave Halloween taart!

Bereiden

40 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Halloweentaart maken

  1. Stap 3

    • Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 15 g cacao

    • 50 ml water

    Doe de cakemix, de eieren, de cacao en het water in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

Halloweentaart bakken

  1. Stap 6

    Bak de taart in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 7

    Prik met de satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

  3. Stap 8

    Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  4. Stap 9

    Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Halloweentaart decoreren

  1. Stap 10

    • 100 g roomboter

    • 1 sinaasappel

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • Doosje Dr. Oetker Kleurstoffen (Geel en rood)

    Klop voor de botercrème de boter op de laagste stand met de mixer in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Voeg de melk, de mix voor botercrème, de sinaasappelrasp en enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat er een mooie oranje kleur ontstaat.

  2. Stap 11

    Roer het geheel ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.

  3. Stap 12

    Klop de botercrème op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 13

    • 75 g decoratie (naar keuze)

    Snijd de afgekoelde halloween taart in 3 gelijke lagen. Verdeel 1/3 van de botercrème gelijkmatig over de bodem. Leg daar de volgende plak boven op en bestrijk deze ook met de botercrème. Decoreer met de chocoladesterren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.