Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Grote soezen met vers fruit

Bak heerlijke verse soezen en vul deze met vers fruit zoals frambozen, bessen en aardbei.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en leg bakpapier op de bakplaat.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

  4. Stap 5

    • 500 ml slagroom

    • 60 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom.

    Chocolade

    Extra lekker: dip de soezen in gesmolten pure chocolade!

Soezen vulling maken

  1. Stap 6

    • 2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

    • 500 ml slagroom

    • 4 el suiker

    Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klopfix. Vul de tweede bijgeleverde spuitzak met de opgeklopte slagroom. Snijd de soezen door de midden. Vul de onderste helft met de slagroom en leg hier van alle soorten vers fruit op.

  2. Stap 7

    Leg nu de bovenste helft omgekeerd op het fruit, zodat je een bakje krijgt. Vul deze ook met slagroom en royaal met fruit. Herhaal dit met de andere soezen.

  3. Stap 8

    • Poedersuiker

    Strooi vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over het verse fruit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.