📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Glutenvrije pompoen repen

Glutenvrije pompoen repen

Dit recept is van: Bakken.nl team

Glutenvrije pompoen repen
Glutenvrije pompoen repen
Info Benodigdheden Stappen

Een reep voor tussendoor is altijd lekker! Deze is ook nog eens gezond en glutenvrij.

10 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Glutenvrij Pompoen Koekjes
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    70 ml
    Agavesiroop
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei
    5
    Ei
  •  
    250 g
    Amandelen (geschaafde)
  • Kaneel
    0.5 el (eetlepels)
    Kaneel
  •  
    2 el (eetlepels)
    Maisbloem

 

  •  
    300 g
    Pompoen
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  •  
    1 el (eetlepels)
    Zonnebloemolie
  • Witte chocolade
    150 g
    Witte chocolade
  •  
    2 el (eetlepels)
    Pompoenzaadolie
  •  
    15 g
    Pompoenzaadje

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (20x30cm)
  • Garde
    Garde
    Productdetails
    ${ error }
    € 4,09
  • Kom
    Kom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Lepel
    Lepel
  • Pan
    Pan
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
    ${ error }
    € 14,99

Stappen

1. Pompoen repen bereiden

Was de pompoen, dep droog en snijd in grote stukken. Rasp de stukken pompoen in een kom. Voeg de eieren (5 stuks), agave siroop (70 ml), zout (1 snufje), geschaafde of gemalen amandelen (250 g), bakpoeder (1 zakje), het kaneel (0,5 el) en de helft van de maisbloem (1 el) toe. Roer goed door elkaar met een lepel.

Verwarm de over voor (Elektrisch 180°C / Hetelucht 155°C ). Vet de bakvorm in met de zonnebloemolie (1 el) en doe daar de rest van de maisbloem over. Voeg het pompoenmengsel toe en verdeel gelijkmatig in de bakvorm. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak in 30 minuten af.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

2. Topping maken

Smelt de witte chocolade (150 g) au-bain-marie: hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten. Roer de pompoenzaadolie (2 el) erdoor. Haal de pompoencake uit de oven en giet de chocoladetopping gelijkmatig over de pompoencake. Bestrooi met pompoenzaadjes (15 g).

Alternatief voor pompoenzaadolie

Vervang de pompoenzaadolie eventueel door walnootolie.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.