📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Was de pompoen, dep droog en snijd in grote stukken. Rasp de stukken pompoen in een kom. Voeg de eieren (5 stuks), agave siroop (70 ml), zout (1 snufje), geschaafde of gemalen amandelen (250 g), bakpoeder (1 zakje), het kaneel (0,5 el) en de helft van de maisbloem (1 el) toe. Roer goed door elkaar met een lepel.
Verwarm de over voor (Elektrisch 180°C / Hetelucht 155°C ). Vet de bakvorm in met de zonnebloemolie (1 el) en doe daar de rest van de maisbloem over. Voeg het pompoenmengsel toe en verdeel gelijkmatig in de bakvorm. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak in 30 minuten af.
Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Smelt de witte chocolade (150 g) au-bain-marie: hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten. Roer de pompoenzaadolie (2 el) erdoor. Haal de pompoencake uit de oven en giet de chocoladetopping gelijkmatig over de pompoencake. Bestrooi met pompoenzaadjes (15 g).
Vervang de pompoenzaadolie eventueel door walnootolie.