Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije pompoen repen

Een reep voor tussendoor is altijd lekker! Deze is ook nog eens gezond en glutenvrij.

Bereiden

10 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 stuks

Pompoen repen bereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 155°C

  1. Stap 1

    • 70 ml agave siroop

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 5 eieren

    • 250 g amandelen (gemalen of amandelschaafsel)

    • 0,5 el kaneel

    • 2 el maisbloem

    • 300 g pompoen

    • 1 snufje zout

    Was de pompoen, dep droog en snijd in grote stukken. Rasp de stukken pompoen in een kom. Voeg de eieren, agave siroop, zout, amandelen, bakpoeder, het kaneel en de helft van de maisbloem toe. Roer goed door elkaar met een lepel.

  2. Stap 2

    • 1 el zonnebloemolie

    Vet de bakvorm in met de zonnebloemolie en doe daar de rest van de maisbloem over. Voeg het pompoenmengsel toe en verdeel gelijkmatig in de bakvorm.

  3. Stap 3

    Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak in 30 minuten af.

    Gaarproef

    Met een sateprikker kun je testen of de cake gaar is. Komt hij er droog uit, dan is de cake gaar.

Topping maken

  1. Stap 4

    • 150 g witte chocolade

    Smelt de witte chocolade au-bain-marie: hang een kom in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten.

  2. Stap 5

    • 2 el olie (pompoenzaadolie of walnootolie)

    Roer de pompoenzaadolie erdoor.

  3. Stap 6

    • 15 g pompoenzaadjes

    Haal de pompoencake uit de oven en gied de chocoladetopping gelijkmatig over de pompoencake. Bestrooi met pompoenzaadjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.