Marlies

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gezond bananenbrood met blauwe bessen

Ook zonder toegevoegde suikers en boter kun je heerlijk bananenbrood bakken. Heerlijk smullen!

Bereiden

15 min

Baktijd

45 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet het cakeblik in.

Bananenbroodbeslag maken

  1. Stap 2

    • 2-3 el ahornsiroop

    • 3 bananen (rijp)

    • 3 eieren

    Pureer de bananen tot een grof papje. Er mogen nog stukken banaan te zien zijn. Voeg één voor één de eieren toe en de ahornsiroop.

  2. Stap 3

    • 150 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 100 g bloem

    • Snufje zout

    Voeg het amandelmeel, bloem bakpoeder en een snufje zout toe. Meng dit door het beslag tot een samenhangend geheel.

  3. Stap 4

    • 100 g blauwe bessen

    Spatel de blauwe bessen erdoor en stort het beslag in het cakeblik.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 5

    Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het bananenbrood. Komt de prikker er droog uit, dan is hij klaar!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.