Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Geboortetaart

Veel kraamvisite? Met deze geboortetaart heb je genoeg voor iedereen.

Bereiden

60 min

Baktijd

45 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

16-20 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  • 9 eieren

  Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren. Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor.

Taartbeslag maken

 1. Stap 2

  • 1 zakje Dr. Oetker Backin

  • 180 g bloem

  • 75 g Koopmans Maizena

  • 300 g suiker

  • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

  Zeef bloem, maïzena en Backin. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de vanillesuiker met de mixer met garden 5 minuten tot een luchtig geheel. Het is dan dik en lichtgeel van kleur.

 2. Stap 3

  Maak de garden vetvrij (met heet water en afwasmiddel of citroensap). Klop in een tweede kom de eiwitten met de mixer met garden los, voeg al kloppend en in delen de suiker toe en klop de eiwitten heel stijf en glanzend. Schep het eiwit op het dooiermengsel, strooi het bloemmengsel erop en spatel alles met een grote lepel voorzichtig en snel door elkaar. Schep het in de bakvorm, strijk de bovenkant glad.

 3. Stap 4

  Schuif de vorm op het rooster nét onder het midden in de oven en bak de geboortetaart in 45-55 minuten goudbruin en gaar. Controleer aan het einde van de baktijd met een prikker of de geboortetaart gaar is. Is de prikker schoon, dan is de geboortetaart gaar. Zo niet, bak dan nog 5-10 minuten langer en herhaal de controle.

 4. Stap 5

  Laat de taartbodem in de uitgeschakelde open oven 10 minuten rusten. Neem hem dan uit de oven en maak de taart langs de rand van de vorm los. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.

 5. Stap 6

  • 400 g aardbeienjam

  Snijd de taart voorzichtig horizontaal door. Verdeel 200 g aardbeiensaus over de taartbodem en strijk het uit.

Geboortetaart decoreren en vullen

 1. Stap 7

  • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

  • 400 ml water

  Doe 400 ml water en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

 2. Stap 8

  Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

 3. Stap 9

  Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuuten opstijven in de koelkast en vul het gebak met de room. schep het banketbakkersroom op de jamlaag. Strijk het gelijkmatig uit.

 4. Stap 10

  • 2 zakjes Dr. Oetker Roze Glazuur

  Leg de bovenste taartlaag erop en druk hem voorzichtig wat aan. Bestrijk de bovenkant de overige aardbeiensaus. Laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Snijd eventueel de 'korstkanten' rondom van de taart. Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.

 5. Stap 11

  • 10 bakertjes (geboortesnoepje)

  • Hagelslag (roze paars blauw groen)

  Schenk het glazuur in delen op de bovenkant van de taart en strijk het, met een in heet water natgemaakt, groot mes gelijkmatig uit. Herhaal dit een paar keer. Bestrooi de geboortetaart na de laatste keer glazuren gelijkmatig met de gekleurde hagel. Leg de bakertjes er op.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.