Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Geboortemopjes

Geboortemopjes: amandelkoekjes met glazuur en natuurlijk roze of blauwe muisjes. Maak van de bekende weespermoppen een heerlijk geboorte koekje.

Bereiden

20 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 koekjes

Weespermoppen maken

Elektrische: 200°C / Hetelucht: 180°C

 1. Stap 1

  • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

  • 1 ei

  • 60 g kristalsuiker

  Splits het ei. Meng met de mixer met kneedhaken het spijs met de eidooier en 1 eetlepel fijne suiker. Vorm er een ca. 35 cm lange rol van.

 2. Stap 2

  • Eetpapier (of ouwel)

  Strooi de rest van de suiker op een stuk bakpapier en rol de spijsrol erdoor. Leg de ouwel of het eetpapier op de bakplaat.

 3. Stap 3

  Snijd de deegrol in stukjes van 1,5 cm dik en leg ze plat op bakplaat, met tussenruimtes van 3 cm. Schuif de bakplaat onderin de oven en bak de geboortemopjes in 12 minuten goudbruin.

 4. Stap 4

  Schuif het bakpapier en laat de geboortemopjes op een oven afkoelen. Breek voorzichtig het ouwel of eetpapier los van de koekjes.

Geboorte moppen versieren

 1. Stap 5

  • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

  Doe het zakje glazuur een kommetje met heet water.

 2. Stap 6

  Schenk het zachte glazuur in een kommetje. Zet het kommetje in een grotere kom met heet water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

 3. Stap 7

  • 0,5 pak Geboorte muisjes

  Dip de geboortemopjes half in het glazuur, laat het glazuur afdruipen en bestrooi ze met geboortemuisjes. Leg ze op een rooster en laat het glazuur opdrogen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.