Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Geboortekoekjes met naam

Hoera een zoon! Vier dat hij er is met deze geboortekoekjes met naam met blauwe muisjes. Leuk als traktatie op het kinderdagverblijf, school of gewoon voor de kraamvisite. Let op, het koekjesdeeg moet 24 uur rusten, dus houd daar rekening mee in de planning.

Bereiden

40 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 koekjes

Koekjes deeg maken

Elektrische: 160°C / Hetelucht: 140°C

 1. Stap 1

  • 75 g basterdsuiker (gele)

  • 100 g boter

  • 50 g Dr. Oetker Citroenrasp

  • 250 g honing

  • 3 el water

  Meng in een pan honing, citroenrasp, basterdsuiker, boter en water en roer het op laag vuur tot een egaal glad mengsel, waarin de suiker is opgelost.

 2. Stap 2

  Neem de pan van het vuur, schenk het in een mengkom en laat tot lauw afkoelen.

 3. Stap 3

  • 350 g bloem

  • 0,5 pak gestampte muisjes

  Meng 350 gram bloem met de gestampte muisjes en werk dit met de mixer met kneedhaken door het honingmengsel, zodat een egaal zacht koekjesdeeg ontstaat. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast..

Koekjes uitsteken

 1. Stap 4

  Neem de kom met deeg 1 uur van te voren uit de koelkast. Warm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af.

 2. Stap 5

  • 1 zakje Dr. Oetker Backin

  • 150 g bloem

  Zeef de rest van de bloem met Dr. Oetker Backin en meng dit met de mixer met kneedhaken door het koude honingdeeg, zodat een glad deeg ontstaat. Kneed het eventueel na met de hand als het klonterig blijft. Het deeg moet niet plakkerig zijn, maar ook niet te droog. Kneed er eventueel tot maximaal 50 gram extra bloem door.

 3. Stap 6

  Vorm van het deeg een rechthoekig stuk, leg dit op bakpapier, dek het af met het tweede vel bakpapier en rol het uit tot een deeglap van 5 mm dikte. Snijd hieruit met een gekarteld deegraderwieltje rechthoeken van 10 bij 4 cm en leg ze met behulp van een spatel op de bakplaat met bakpapier.

Geboorte koekjes bakken

 1. Stap 7

  Bestrijk de rechthoeken met melk. Bak de geboortekoekjes middenin de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.

 2. Stap 8

  Schuif de geboortekoekjes op een rooster en laat de geboortekoekjes helemaal afkoelen.

Geboorte koekjes versieren

 1. Stap 9

  • 1 pak Geboorte muisjes

  Leg de muisjes op een plat bord.

 2. Stap 10

  Verwarm het gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een piepklein puntje af, dat groot genoeg is voor een dun lijntje glazuur. Schrijf hiermee op de koekjes de naam van de pasgeborene. Druk er voorzichtig muisjes in. En klaar zijn de geboortekoekjes!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.