Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feestelijke Kersttaart

Wedden dat iedereen onder de indruk is van deze kersttaart?

Bereiden

90 min

Baktijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter.

Beslag

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 200 g boter

    • 4 eieren

    Roer 200 g boter zacht in een beslagkom. Voeg 1 pak Koopmans Boerencake (mix) en 4 eieren toe.

  2. Stap 4

    Mix het geheel eerst rustig door en klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    • 175 g cantuccini (Italiaans amandelkoekje)

    Hak 8 cantuccini koekjes fijn en schep deze door het beslag.

  4. Stap 6

    Schep dit amandelbeslag in de springvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Verwijderen na het bakken de springvorm en laat de cake verder afkoelen.

Chocoladebeslag

  1. Stap 7

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 200 g boter

    • 2 el cacao

    • 4 eieren

    Was de springvorm, bekleed de bodem opnieuw met bakpapier en vet de rand weer in met boter. Roer 200 g boter zacht in een beslagkom. Voeg 1 pak Boerencake (mix), 4 eieren en 2 eetlepels cacao toe.

  2. Stap 8

    Mix het geheel eerst rustig door en klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 9

    Schep dit chocoladebeslag in de springvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar.

Tussen de cakelagen

  1. Stap 10

    • 700 g kersen

    Laat ondertussen de kersen uitlekken. Vang het sap op.

  2. Stap 11

    • 250 g boter

    • 100 g pure chocolade

    • 250 g poedersuiker

    Maak de botercrème: smelt 100 g chocolade in een pannetje. Klop 250 g boter zacht in een kom. Voeg ondertussen beetje voor beetje wat poedersuiker toe. Blijf kloppen. Als alle poedersuiker is opgenomen, klop de botercrème dan nog 2 minuten door.

  3. Stap 12

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Voeg 1 tl vanille extract en 100 g pure chocolade toe aan de botercrème en klop het nog één keer door, zodat het goed gemengd is. Zet de botercrème in de koelkast, zodat het wat steviger wordt.

  4. Stap 13

    • 8 el amandellikeur (bijvoorbeeld amaretto)

    • 300 ml slagroom (opgeklopt, zonder suiker)

    Snijd beide cakes door, zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag amandelcake op een groot bord. Sprenkel hier 4 eetlepels amandellikeur over en bestrijk de cake met 1/3 van de opgeklopte slagroom. Verdeel 1/3 van de kersen over de slagroom.

  5. Stap 14

    Leg hier vervolgens een laag chocoladecake op. Giet 4 eetlepels kersensap over de cake en bestrijk de cake met 1/3 van de slagroom. Verdeel 1/3 van de kersen over de slagroom. Leg hier bovenop weer een laag amandelcake en herhaal de stappen met de amandellikeur, slagroom en kersen.

  6. Stap 15

    Eindig met een laag chocoladecake bovenop. Prik een lange satéprikker in de taart, zodat de taart stabiel blijft. Klop de botercrème nog een keer door en schep het in een spuitzak. Spuit rondom verticale strepen op de zijkant van de taart en smeer deze uit met een spatel of een mes.

  7. Stap 16

    • 20 g Dr. Oetker Garneeramandelen (schaafsel, gersoosterd)

    • 100 g pure chocolade

    Bestrijk de bovenkant met de chocolade botercrème. Zet de taart in de koelkast om stevig te worden. Smelt na een half uur 100 g pure chocolade. Giet deze op de taart en versier de taart uitbundig met kerstkransjes, - chocolade en –koekjes en het amandelschaafsel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.