Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Engelslinger: kerstkoekjes

Maak mooie en lekkere kerstboomversiering. Het is alleen de vraag of de slinger wel de kerstboom haalt...

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15-20 koekjes

Engelkoekjes bakken

Elektrisch: 170°C / Hetelucht: 150°C

 1. Stap 1

  Haal het deeg uit de koelkast en laat het 30 minuten op temperatuur komen. Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

 2. Stap 2

  • 200 g bloem

  Bestrooi het werkvlak dun met bloem. Leg de deegrol erop, bestrooi deze ook licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 5 mm. Steek hieruit met de koekuitsteker zoveel mogelijk kerstkoekjes engeltjes en leg ze met behulp van een bakspaan op de bakplaat.

 3. Stap 3

  Kneed restjes deeg weer samen, rol het opnieuw uit en steek ook hieruit engeltjes. Leg de kerstkoekjes engeltjes met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat.

 4. Stap 4

  • 1 eiwit

  Steek met behulp een prikker uit beide vleugels een rondje (opening ca. 3 mm): zo kun je ze straks rijgen. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en bestrijk de kerstkoekjes hiermee.

 5. Stap 5

  • Kristalsuiker

  Bestrooi ze met kristalsuiker (of gebruik de roze suiker uit de strooibus). Bak de kerstkoekjes engeltjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.

 6. Stap 6

  Schuif het bakpapier met kerstkoekjes meteen op het aanrecht en maak met een prikker de rondjes iets groter (de kerstkoekjes zijn nog zacht). Laat de engeltjes helemaal afkoelen. Rijg de engeltjes door de gaatjes aan een lang lint, leg steeds aan beide zijden naast de engeltjes een knoop, zodat ze niet kunnen schuiven.

Koekjesdeeg maken

 1. Stap 7

  • 90 g basterdsuiker

  • 125 g boter

  • 1 el Dr. Oetker Citroenrasp

  Klop de boter met basterdsuiker en Citroenrasp tot een luchtige witte crème in ca. 4 minuten. Zeef bloem, Backin en speculaas of koekkruiden. Mix dit, met de mixer met kneedhaken, door het botermengsel.

 2. Stap 8

  Kneed het snel tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een staaf, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg minstens een nacht rusten, maar langer kan ook.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.