Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Eclairs met slagroom

Maak deze lekkere eclairs vanaf de basis. Je maakt de eclairs met het traditionele kookdeeg. Daarna kun je ze vullen met jouw favoriete vulling: zoet en hartig!

Bereiden

25 min

Baktijd

30 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

6 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 185°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Eclair beslag maken

  1. Stap 3

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 125 ml water

    Breng het water met de boter aan de kook en laat de boter smelten. Voeg in één keer de bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.

  2. Stap 4

    • 2 eieren

    • 1 el suiker

    Doe het eclair beslag in een mengkom en voeg de suiker toe. Klop met de mixer de eieren er één voor één door.

  3. Stap 5

    Schep het beslag in een spuitzak en spuit ± 6 langwerpige eclairs op de bakplaat. Bak de eclairs ongeveer 30 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

  4. Stap 6

    • 1 Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    • 100 ml slagroom

    • 1 el suiker

    Haal de eclairs uit de oven, snijd ze open en laat ze afkoelen. Klop de slagroom stijf met de suiker en  vul er de eclairs mee, Leg de kapjes erop en garneer met de chocoladestift.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.