Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Duffins met Salted Caramelvulling

Kun je niet kiezen tussen muffins en donuts? Neem ze allebei en bak Duffins!

Bereiden

70 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet het muffinblik in met wat bakspray of boter.

Duffins maken

  1. Stap 2

    • 150 g dadels (ontpit en fijngehakt)

    • 150 ml water

    Doe 150 g ontpitte en fijngehakte dadels in een steelpan met 150 ml water. Breng dit aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken tot de dadels zacht zijn. Haal de pan van het vuur en roer het door tot een glad geheel. Zet de pan opzij en laat goed afkoelen voor de volgende stap.

  2. Stap 3

    • 115 g boter

    • 75 g bruine basterdsuiker

    • 1 ei (maat L en losgeklopt)

    • 1 snufje zout

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Backin

    • 340 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 255 ml melk (volle)

    Doe 115 g boter en 75 g donkere basterdsuiker bij het koude dadelmengsel en klop dit romig. Voeg een losgeklopte ei, een snufje zout en de vanillesuiker toe. Zeef de bloem en Backin erboven. Mix het geheel door elkaar en voeg beetje bij beetje melk toe en mix tot een mooi deeg ontstaat.

  3. Stap 4

    Verdeel het duffin deeg over de muffin vorm. De vormpjes moeten vrij vol zitten. Bak de duffins in 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Er moet een bultje ontstaan.

Duffins vullen en decoreren

  1. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

    Laat de duffins 5 minuten afkoelen en zet ze daarna op een rooster. Druk met spuitmondje van Cake & Taart Vulling Salted Caramel in de duffin en vul de duffin met de Salted Caramel.

  2. Stap 6

    • 100 g basterdsuiker (wit)

    • 100 g boter

    Smelt de boter en bestrijk de duffins met gesmolten boter en strooi er daarna suiker overheen.

    warm en koud

    Duffins zijn zowel warm als koud lekker!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.