Chickslovefood

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Citroentaart met bessen

Nina (Chickslovefood): "Ik maakte met Valentijn een Wolken citroencake met bessen voor mijn man omdat hij dol is op frisse smaken. En zeg nou zelf: deze taart verovert toch alle harten?"

Bereiden

15 min

Baktijd

55 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. Pak de springvorm. Haal de ring eraf, leg bakpapier op de bodem en klik de ring er weer op. Bakpapier dat uitsteekt kun je even wegknippen. Vet de binnenkant van de ring in met een klein beetje boter of bakspray.

Citroentaart beslag maken

 1. Stap 2

  • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

  • 3 eieren

  • 200 ml slagroom

  Doe de Wolken mix in een kom, doe de eieren erbij en schenk de slagroom erbij. Roer met de mixer even door op de laagste stand. Zodra alles goed gemengd is zet je de mixer op de hoogste stand en mix drie minuten tot een luchtig, smeuïg geheel.

 2. Stap 3

  • 150 g blauwe bessen

  • 150 g rode bessen (aalbessen)

  Was de blauwe bessen, verdeel over het beslag en schep rustig door met een spatel. Was de rode besjes en verdeel hiervan 2/3 over het beslag en schep weer rustig door met een spatel. Doordat het beslag super luchtig is en de bessen in verhouding zwaar, zullen ze bijna allemaal naar de bodem zakken. Maar dat is niet erg! Je zult zien dat je een citroencake krijgt met een soort jamlaagje onderin, erg lekker :) Schenk het beslag nu in de springvorm en strijk glad met de spatel. Verdeel met een zeefje 1/4 van de poedersuiker uit de Wolkendoos over de taart. De overgebleven poedersuiker en bessen hou je apart voor de garnering.

Citroentaart bakken

 1. Stap 4

  Zet de taart op het rooster onderin de oven en bak in 50-55 minuten goudbruin en luchtig. De taart is klaar als je er een satéprikker insteekt die er weer droog uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster en bestrooi dan met de overige poedersuiker. Eigenlijk is -ie nu ready to eat, maar wij gaan 'm nog een klein beetje versieren!

Versieren

 1. Stap 5

  • Slagroom (spuitbus)

  Spuit met slagroom een hart op de bovenkant van de taart en 'plak' hier de overige rode besjes op, zodat je een mooi rood hart krijgt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.