Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladekoekjes - glutenvrij

Een lekker bros chocoladekoekje gemaakt van zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft een heerlijke smaak aan het koekje.

Bereiden

5 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

17 koekjes

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en haal de bakplaat uit de oven. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Chocoladekoekjes deeg

  1. Stap 2

    • 1 el cacao

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Meng in de beslagkom de cacao door het Zelfrijzend Amandelbakmeel. 

  2. Stap 3

    • 50 g boter (kamertemperatuur)

    • 1 ei

    • 100 g suiker

    Roer in een andere kom het ei samen met de suiker, dit kan gewoon met een pollepel. Meng hier het Zelfrijzend Amandelbakmeel met de cacao doorheen. 

  3. Stap 4

    Maak met behulp van twee theelepels kleine bolletjes deeg op het bakpapier. Houd zeker 5 cm afstand tussen de bolletjes, want ze lopen enorm uit.  Bak de glutenvrije chocoladekoekjes in ongeveer 15-20 min gaar. Bak ze niet te lang, want dan blijven ze nog een beetje zacht van binnen. Wil je een lekker krokant koekje, bak ze dan wel 20 minuten.  Haal de glutenvrije chocoladekoekjes met bakpapier van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.