Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade pizza met balsamico en aardbeien

Zo maak je heel snel een heerlijke toetje met een spannende combinatie van smaken: aardbeien, balsamico, peper en chocolade. Bak een heerlijke chocoladepizza vanaf de basis.

Bereiden

5 min

Baktijd

10 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8-10 pizzapunten

Chocolade pizza bakken

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1/4 tl Dr. Oetker Backin

    • 145 g bloem

    Roer de bloem en baking soda door elkaar.

  3. Stap 3

    • 115 g boter

    • 50 g kristalsuiker

    • 110 g rietsuiker

    Mix de boter met de twee soorten suiker in een staande mixer of met een handmixer. Het moet glad en luchtig worden.

  4. Stap 4

    • 1 el cacao

    • 1 ei

    • 1/2 tl zout

    Voeg het zout, de cacao en eieren toe aan de boter. Mix een minuut.

  5. Stap 5

    • 170 g choclait chips

    Roer de chocolate chips erdoor.

  6. Stap 6

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het deeg hierop in de vorm van een cirkel van ongeveer 10 cm in diameter (het deeg loopt uit).

  7. Stap 7

    Bak de koek 8 tot 10 minuten op 175 graden.

  8. Stap 8

    Laat afkoelen op een rooster.

Aftoppen

  1. Stap 9

    • 150 g aardbeien

    Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

  2. Stap 10

    • Peper

    Verdeel de aardbeien over de warme pizza en bestrooi de pizza met wat versgemalen peper.

  3. Stap 11

    • Balsamico crème

    • 15-20 basilicumblaadjes

    Besprenkel de chocolade pizza met balsamico crème en strooi de basilicum blaadjes erover.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.