Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade Kerstkoekjes

Lekker samen de leukste chocolade kerstkoekjes maken. Ze zijn ook nog eens heel leuk zijn als kerst cadeautje en voor in de kerstboom.

Bereiden

40 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 koekjes

Kerstkoekjes deeg

Elektrische oven: 190°C Heteluchtoven: 170°C

  1. Stap 1

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 350 g bloem

    • 125 g boter

    • 1 tl gember (poeder)

    • 120 g gestampte muisjes

    • 175 g honing

    • 2 tl kaneel

    • Snufje zout

    Zeef de bloem met de Backin, gemalen kaneel, gemberpoeder en het zout. Klop in een kom de boter met de gestampte muisjes met de mixer met garden in 5 minuten zacht en romig. Voeg de honing en het bloemmengsel toe en meng het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bol, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol deze uit tot deeglappen van ca. 1 cm dikte. Snijd of steek hieruit 8 harten en 8 sterren. Kneed restjes deeg weer samen en rol het opnieuw uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koeken hierop.

  3. Stap 3

    Bak de koeken 15 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken heel even op de bakplaat stevig worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

Kerstkoekjes decoreren

  1. Stap 4

    • 3 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg een kunststof snijplank tot gebruik in de vriezer. Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje heet water (tegen de kook aan - au bain-marie). Leg de ijskoude snijplank op het werkvlak. Leg steeds een koek op een vork en dip deze in de chocoglazuur. Laat de chocolade zo goed mogelijk afdruipen en leg de koek daarna op de ijskoude snijplank, zodat het glazuur snel hard wordt.

  2. Stap 5

    Als de snijplank vol ligt maak je de koeken los van de plank met bijvoorbeeld een pannenkoekmes. Leg ze op een rooster.

Kerstkoekjes verpakken

  1. Stap 6

    Wil je de koekjes vrolijk verpakken, knip dan uit (bruingekleurd) bakpapier een rechthoek van ca. 12 cm x 24 cm. Vouw dubbel en plak de zijkanten vast met een klein beetje hobbylijm: zo heb je een zakje van ca. 12 cm. Knip aan de bovenkant een randje af met de kartelschaar en maak met de perforator een gaatje bovenin het zakje. Doe in elk zakje een koek en haal een stukje kerstlint door het gaatje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.