Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Choco pindakaas cupcake met Oreo®

Choco cupcakes met een verrassende vulling van Oreo® koekjes en pindakaas.

Bereiden

60 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 cupcakes

Cupcake vulling

  1. Stap 1

    • 20 Oreo's® original

    • 400 g pindakaas

    Bestrijk de bovenkant van een koekje met pindakaas. Plak een tweede koekje hierop en bestrijk deze ook met pindakaas. Doe dit zo met alle koekjes.

Cupcakes bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 2

    • 100 g boter

    • 2 eieren

    Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 3

    • 25 g cacao

    • 100 ml melk

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    Doe de mix, de eieren , de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag.

  3. Stap 4

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwamrde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.