🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Choco-cakejes met vloeibare vulling

Choco-cakejes met vloeibare vulling

Dit recept is van: Koopmans

Choco cakejes met vloeibare vulling
Choco-cakejes met vloeibare vulling
Info Benodigdheden Stappen

Hoe je ze ook noemt: lava cakejes of chococakejes, één ding is zeker, ze zijn ontzettend lekker! Met dit recept bak je heerlijke chocolade cakejes met vloeibare vulling.

20 min. Bereidingstijd
12 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Chocolade Cake Toetjes Valentijn Moederdag Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Chocolade
    100 g
    Chocolade
  •  
    50 g
    Basterdsuiker
  • Ei
    2 stuks
    Ei

 

  •  
    2 stuks
    Eidooier
  • Cacaopoeder
    20 g
    Cacaopoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    35 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

Keukenspullen

  • Pan
    Pan
  •  
    Kom (vuurvast)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  •  
    4 stuks
    Soufflébakje
  • Zeefje
    Zeefje
    Productdetails
    ${ error }
    € 6,29
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Lepel
    Lepel

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en vet de vormpjes in met boter.

Breek de chocolade (100 g) in kleine stukjes. Smelt de boter (100 g) au bain-marie (hittebestendige kom op pannetje met warm water) samen met de chocolade tot deze helemaal gesmolten is en laat een beetje afkoelen.

2. Choco cakejes maken

Klop de eieren (2 stuks), eidooiers (2 stuks) en de basterdsuiker (50 g) met de mixer in ongeveer 10 minuten schuimig. Roer dit door het chocolademengsel tot alles goed is gemengd.

Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (35 g) en cacaopoeder (20 g).

Lepel de gezeefde bloem en cacaopoeder met een metalen lepel goed door het mengsel tot een chocoladecakebeslag.

Waarom moet je bloem zeven?

Door de bloem te zeven, wordt de bloem luchtiger. En dat zocht weer voor een luchtiger eindresultaat.

3. Choco cakejes bakken

Vul de ingevette vormpjes driekwart met beslag en bak de chococakejes ± 10-12 minuten, tot de buitenkant een beetje stevig is en de binnenkant nog vloeibaar.

Bestuif de choco cakejes na het bakken eventueel met cacao en serveer ze meteen nu ze nog warm zijn.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.