Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Choco-cakejes met vloeibare vulling

Hoe je ze ook noemt: lava cakejes of chococakejes een ding is zeker, ze zijn ontzettend lekker! Met dit recept bak je heerlijke chocolade cakejes met vloeibare vulling.

Bereiden

20 min

Baktijd

12 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

4 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet de vormpjes in met boter.

  2. Stap 2

    • 100 g boter

    • 100 g chocolade

    Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de boter au bain-marie (hittebestendige kom op pannetje met warm water) samen met de chocolade tot deze helemaal gesmolten is en laat een beetje afkoelen.

Choco cakejes maken

  1. Stap 3

    • 50 g basterdsuiker

    • 2 eieren

    • 2 eidooiers

    Klop de eieren, eidooiers en de suiker met de mixer in ongeveer 10 minuten schuimig. Roer dit door het chocolademengsel tot alles goed is gemengd.

  2. Stap 4

    • 20 g cacao

    • 35 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Zeef de bloem en cacaopoeder.

    Waarom moet je bloem zeven?

    Door de bloem te zeven, wordt de bloem luchtiger. En dat zocht weer voor een luchtiger eindresultaat.

  3. Stap 5

    Lepel de gezeefde bloem en cacaopoeder met een metalen lepel goed door het mengsel tot een chocoladecakebeslag.

Choco cakejes bakken

  1. Stap 6

    Vul de ingevette vormpjes driekwart met beslag en bak de chococakejes ± 10-12 minuten, tot de buitenkant een beetje stevig is en de binnenkant nog vloeibaar.

  2. Stap 7

    Bestuif de choco cakejes na het bakken eventueel met cacao en serveer ze meteen nu ze nog warm zijn.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.