🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en vet de vormpjes in met boter.
Breek de chocolade (100 g) in kleine stukjes. Smelt de boter (100 g) au bain-marie (hittebestendige kom op pannetje met warm water) samen met de chocolade tot deze helemaal gesmolten is en laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren (2 stuks), eidooiers (2 stuks) en de basterdsuiker (50 g) met de mixer in ongeveer 10 minuten schuimig. Roer dit door het chocolademengsel tot alles goed is gemengd.
Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (35 g) en cacaopoeder (20 g).
Lepel de gezeefde bloem en cacaopoeder met een metalen lepel goed door het mengsel tot een chocoladecakebeslag.
Door de bloem te zeven, wordt de bloem luchtiger. En dat zocht weer voor een luchtiger eindresultaat.
Vul de ingevette vormpjes driekwart met beslag en bak de chococakejes ± 10-12 minuten, tot de buitenkant een beetje stevig is en de binnenkant nog vloeibaar.
Bestuif de choco cakejes na het bakken eventueel met cacao en serveer ze meteen nu ze nog warm zijn.