Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake met limoen en gember

Dit cheesecake recept heeft een heerlijke smaakcombinatie: gember en limoen. Fris, tikkeltje pittig en romig. Deze cheesecake bak je in de oven.

Bereiden

10 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 110°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet de bakvorm op de bakplaat. Verplaats de bakvorm niet meer na het vullen.

Cheesecake bodem maken

  1. Stap 2

    • 35 g boter

    Smelt de boter in een pannetje.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Cheesecake

    Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 4

    Bedek de bodem van de ronde bakvorm, die op de bakplaat staat, gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan.

Cheesecake maken

  1. Stap 5

    • 200 g crème fraîche

    • 200 g MonChou (Zacht & Luchtig)

    Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  2. Stap 6

    • 3 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe. Mix met de mixer op de laagste stand in 30 seconden tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen) en schep het beslag om met een spatel.

  3. Stap 7

    • Gember (2-3 cm)

    • 1 limoen

    Schil de gember en rasp deze. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de limoen doormidden en pers deze helften uit.

    Vork

    Met een vork in het vruchtvlees gaat het persen makkelijker

  4. Stap 8

    Meng de rasp van gember en limoen en het limoensap door het beslag met een spatel. Giet het cheesecakebeslag met behulp van spatel in een keer over de kruimelbodem.

Cheesecake bakken

  1. Stap 9

    Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de cheesecake ca 60-70 minuten.

    Gaar?

    Controleer of de cheesecake gaar is door de bakplaat in de oven voorzichtig heen-en-weer te schuiven. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is en in het midden nog wat meebeweegt en beetje zacht is, als bij een pudding.

  2. Stap 10

    Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen (ca 1,5 uur) en laat vervolgens de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.