Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake hartjes

Voor wie jij lief vindt! Geweldig lekker cheesy dus, deze verwen cheesecake hartjes.

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4-6 taartjes

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 110°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 200 g Bakken.nl Cheesecakemix

    Maak de bakvorm volgens de aanwijzingen op het pak.

Bodem bereiden

  1. Stap 3

    • 75 g boter

    • 250 g Bakken.nl Kandijkoekjesbodem

    Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de kandijkoekjesbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 4

    Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Gemarmerde cheesecake

  1. Stap 5

    • 400 g MonChou (kuipje Zacht & Luchtig)

    • 250 g crème fraîche

    Doe het kuipje MonChou en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  2. Stap 6

    • 4 eieren

    Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en mix het met een mixer op de laagste stand in ongeveer een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

  3. Stap 7

    Verdeel de helft van het cheesecakemengsel over de kruimelbodem.

  4. Stap 8

    • 1 tube Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

    Voeg in de kom aan de overgebleven helft druppelsgewijs de rode kleurstof toe tot dat dit cheesecakemengsel mooi rood kleurt. Verdeel dit nu langzaam over het witte mengsel in de bakvorm. Roer telkens een beetje door elkaar met een vork zodat een wat gemarmerd effect ontstaat.

  5. Stap 9

    Bak de cheesecake in de oven in 60-85 minuten gaar en laat de cheesecake hierna 1 uur afkoelen. Zet de cheescake daarn 2,5 uur in de koelkast om verder op te stijven.

Hartjes maken

  1. Stap 10

    Steek, met de hartvormige uitsteker, om en om 4 tot 6 hartjes uit de gemarmerde cheesecakebodem. Vouw hierna de bakvorm rondom de cheesecake weg en schep de hartjes met een taartschep of spatel voorzichtig van de bodem. Serveer op een schaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.