Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cheesecake bites

Een hip cheesecake hapje. De cheesecake bites zijn nog lekkerder gemaakt met pistache, vers fruit en wat gesmolten chocolade.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-14 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 110°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vouw de bakvorm volgens de instructies op het pak.

Cheesecake bites

 1. Stap 2

  • 200 g Bakken.nl Cheesecakemix

  • 75 g boter

  • 250 g Bakken.nl Kandijkoekjesbodem

  • 50 g pistachenoten (gepeld, ongezout)

  Hak de pistachenoten fijn. Smelt boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix samen met de gehakte pistachenoten door de gesmolten boter. Roer dit goed door. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

 2. Stap 3

  • 250 g crème fraîche

  • 400 g MonChou

  Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).

 3. Stap 4

  • 4 eieren

  Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en mix het met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Schep het cheesecake beslag om met een spatel.

 4. Stap 5

  • 125 g frambozen

  Verdeel een deel van het mengsel over de taartbodem. Snijd de frambozen door de helft en verdeel ze over de helft van het beslag. Hou er een aantal over voor de garnering. Giet hier vervolgens voorzichtig de andere helft naturel Cheesecakevulling op.

 5. Stap 6

  Plaats de cheesecake in de voorverwarmde oven en bak in ongeeveer 60-85 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de Cheesecake vervolgens 1,5 uur afkoelen in de bakvorm en daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Topping

 1. Stap 7

  • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

  Verwijder de deksel en aluminiumfolie van de Dr. Oetker Choco dip bruin. De geopende beker 1,5 minuut bij 300 Watt verwarmen. De Choco dip goed doorroeren. Zo nodig een of twee keer 20 seconde opnieuw verwarmen bij 300 Watt en doorroeren tot de Choco Dip volledig vloeibaar is.

 2. Stap 8

  • 20 g pistachenoten (gepeld, ongezout)

  Trek dunne lijntjes chocolade over ieder puntje cheesecake met behulp van een lepeltje. Hak de pistachenoten fijn en verdeel over de cheesecake.

 3. Stap 9

  • 150 g fruit naar keuze

  Decoreer met vers fruit naar keuze. Granaatappel bijvoorbeeld.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.