🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de kommetjes in met boter of gebruik een bakspray.
Halveer de vijgen (4 stuks), maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing (1-2 el). Zet in elk kommetje een vijg.
Weeg de helft van de muffinmix van Dr. Oetker Muffins Naturel (0,5 pak) af en doe deze in een beslagkom. Voeg de zachte boter (40 g) het ei (1 stuks) en de koffiemelk of -room (100 ml) toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade (100 g) in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.
Zet de schaaltjes in de braadslede en vul deze voor 2/3 met heet water.
Bak de desserts in het midden van de oven, in ongeveer 25 tot 30 minuten tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.
Heb je geen braadslede? Neem dan een flinke ovenbestendige pan of een ovenschaal. Een ovenschaal kun je het beste vooraf verwarmen met heet kraanwater.