Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Een origineel toetje. De perfecte afsluiting van een gezellig etentje.

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  2. Stap 2

    Vet de kommetjes in met boter of gebruik een bakspray.

Caketoetje maken

  1. Stap 3

    • 4 vijgen

    • 1-2 el honing (of gembersiroop)

    Halveer de vijgen, maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing. Zet in elk kommetje een vijg.

  2. Stap 4

    • 0,5 pak Dr. Oetker Muffins Naturel

    • 40 g boter (zacht)

    • 1 ei

    • 100 ml koffiemelk (room)

    Weeg de helft van de muffinmix af en doe deze in een beslagkom. Voeg de boter, het ei en de koffieroom toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    • 100 g witte chocolade

    Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.

Caketoetjes bakken

  1. Stap 6

    Zet de schaaltjes in de braadslede en vul deze voor 2/3 met heet water.

    Heb je geen braadselede? neem dan een klinke ovenbestendige pan of een ovenschaal. Een ovenschaal kun je het beste vooraf alvast verwarmen onder de heetwaterkraan.

  2. Stap 7

    Bak de desserts in het midden van de oven, in ongeveer 25 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.