🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Dit recept is van: Dr. Oetker

Caketoetje met vijgen en witte chocolade (2)

Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Info Benodigdheden Stappen

Een origineel toetje. Dit caketoetje met vijgen en witte chocolade is een perfecte afsluiting van een gezellig etentje.

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Toetjes Muffins Chocolade Cake Cakejes Witte chocolade Vijgen
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    4 stuks
    Vijg
  • Honing
    1.5 el (eetlepels)
    Honing
  • Dr. Oetker Muffins Naturel
    0.5 Gram
    Dr. Oetker Muffins Naturel
  •  
    40 g (gram)
    Boter (zacht)

 

  • Ei
    1 stuks
    Ei
  •  
    100 g (gram)
    Koffiemelk
  • Witte chocolade
    100 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  •  
    4 stuks
    Schaaltje (ovenbestendig)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bekijk in de shop
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  •  
    Braadslede

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Vet de kommetjes in met boter of gebruik een bakspray.

2. Caketoetje maken

Halveer de vijgen (4 stuks), maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing (1-2 el). Zet in elk kommetje een vijg.

Weeg de helft van de muffinmix van Dr. Oetker Muffins Naturel (0,5 pak) af en doe deze in een beslagkom. Voeg de zachte boter (40 g) het ei (1 stuks) en de koffiemelk of -room (100 ml) toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade (100 g) in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.

3. Caketoetjes bakken

Zet de schaaltjes in de braadslede en vul deze voor 2/3 met heet water.

Bak de desserts in het midden van de oven, in ongeveer 25 tot 30 minuten tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.

Heb je geen braadslede? Neem dan een flinke ovenbestendige pan of een ovenschaal. Een ovenschaal kun je het beste vooraf verwarmen met heet kraanwater.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.