Een origineel toetje. De perfecte afsluiting van een gezellig etentje.
20 min
25 min
Eenvoudig
4 stuks
Verwarm de oven voor. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de kommetjes in met boter of gebruik een bakspray.
4 vijgen
1-2 el honing (of gembersiroop)
Halveer de vijgen, maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing. Zet in elk kommetje een vijg.
0,5 pak Dr. Oetker Muffins Naturel
40 g boter (zacht)
1 ei
100 ml koffiemelk (room)
Weeg de helft van de muffinmix af en doe deze in een beslagkom. Voeg de boter, het ei en de koffieroom toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
100 g witte chocolade
Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.
Zet de schaaltjes in de braadslede en vul deze voor 2/3 met heet water.
Heb je geen braadselede? neem dan een klinke ovenbestendige pan of een ovenschaal. Een ovenschaal kun je het beste vooraf alvast verwarmen onder de heetwaterkraan.
Bak de desserts in het midden van de oven, in ongeveer 25 tot 30 minuten, tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.