Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cakehartjes

Iets lekkers bakken voor Valentijn? Bak overheerlijke cakehartjes met chocolade en aardbeien.

Bereiden

40 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

30-50 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker). 

Cake bakken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 50 ml melk (4 el)

    Voeg de cakemix, melk en de eieren in één keer toe. 

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

  4. Stap 6

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig cakebeslag. 

  5. Stap 7

    Doe het beslag in de cakevorm.

  6. Stap 8

    Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. 

  7. Stap 9

    Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen.

Cakehartjes maken

  1. Stap 10

    Snijd de afgekoelde cake in plakken van ±1 ½ cm dik.

  2. Stap 11

    Steek uit de cakeplakken met het hartvormige uitstekertje mooie hartjes.

    Restjes cake

    Als je hartjes uitsteekt heb je natuurlijk restjes cake over. Deze kun je gebruiken om een lekkere trifle van te maken. Vul een dessertglas met een laagje cakekruimels, daarna een laagje chocolade mousse of kwark en daarna een laagje fruit.

Chocoladecrème maken

  1. Stap 12

    • 60 g boter

    • 100 g pure chocolade (in kleine stukken)

    • 1 el slagroom (ongeklopt)

    Doe de boter, ongeklopte slagroom en chocolade in een vuurvaste kom en laat au-bain-marie zacht worden.

    Au-bain-marie

    Neem een pan met kokend water. Zet daarin het schaaltje met de chocolade. Roer voorzichtig door de chocolade tot het gesmolten is.

  2. Stap 13

    Laat de chocoladecrème iets afkoelen, zodat deze smeerbaar wordt.

  3. Stap 14

    • 1 doosje aardbeien

    Bestrijk de cakehartjes met een mes met de chocoladecrème en leg er halve aardbeien op.

    Te stevig?

    Roer door het iets afgekoelde chocolademengsel 3 el geklopte slagroom, dan is het gemakkelijker smeerbaar. De kleur wordt dan wel lichter.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.