Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brownies met noten en pindakaas

Dit basis recept voor Brownies, op basis van Zelfrijzend Bakmeel hebben we extra lekker gemaakt met knapperige noten en...een beetje pindakaas. Dat maakt de Brownies extra smaakvol en smeuig!

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

9 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Vet het bakblik in met boter of bekleed het met bakpapier.

Brownies bakken

  1. Stap 2

    • 100 g boter

    • 200 g pure chocolade

    Smelt de boter samen met de chocola au bain marie (in een vuurvaste kom op een pan met warm water) en haal het van het vuur.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    • 75 g suiker

    Klop, met de mixer, de eieren met de suiker en het zout schuimig.

  3. Stap 4

    Roer het chocolademengsel erdoor.

  4. Stap 5

    • 2 el pindakaas

    • 100 g walnoten (grof gehakt)

    • 150 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    Spatel het zelfrijzend bakmeel, de walnoten en de pindakaas er ook door en schep alles in het bakblik.

  5. Stap 6

    Bak de brownie in ± 30 minuten gaar of tot de bovenkant stevig maar de binnenkant nog zacht aanvoelt.

  6. Stap 7

    Laat de brownie afkoelen in het bakblik en snijd deze voor het serveren in vierkante stukken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.