Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Brownie spookjes

Happy Halloween! Griezelig lekkere brownie spookjes.

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6 stuks

Brownies bakken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  • 50 g boter

  Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

 2. Stap 2

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco

  • 100 ml water

  Mix de boter tot een romige creme. Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad browniebeslag.

 3. Stap 3

  Verdeel het browniebeslag gelijkmatig over de bakvorm.

 4. Stap 4

  Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten.

  Gaarproef

  De brownies zijn klaar waneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

Spookjes maken

 1. Stap 5

  • 6-8 marshmallows (wit)

  Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert. Snij de brownies in vierkante blokjes. Je kunt ongeveer 6-8 blokjes maken. Steek een cocktailprikker onderin de marshmallow en steek deze in een brownies blokje. De marshmallow moet op de brownie staan, niet erboven zweven. Als het stokje te lang is, breek er een stukje af.

 2. Stap 6

  • 75 g witte chocolade

  Smelt de witte chocolade au bain marie en laat het iets dikker worden tot het stroperig is.

 3. Stap 7

  Schenk de wat dikkere witte chocolade heel rustig vanaf de bovenkant van de marshmallow. Nu druipt het heel langzaam langs je marshmallow naar beneden richting de brownie. Zorg dat de gehele marshmallow bedekt is met witte chocolade. Zet de brownies spookjes daarna even in de koelkast.

 4. Stap 8

  • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

  Verwarm nu de bruine chocodip totdat deze vloeibaar is. Haal de brownies uit de koelkast. Doop met een cocktailprikker in de bruine choco, hou het spookje een beetje schuin en laat de druppels als ogen en mond op de marshmallow vallen. Doordat deze koud is stolt de choco vrij snel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.