Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Boter, kaas en eieren cake

Speel jij het spelletje mee? Maak ook eens deze grappige boter, kaas en eierencakejes. Leuk als kindertraktatie!

Bereiden

20 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

9 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de vierkante bakvorm goed in met een bakspray of gebruik hiervoor wat boter. Bestuif de vorm met wat bloem.

    Geen vierkante bakvorm? Vouw van bakpapier een bakvorm van 18 bij 18 cm met een opstaande rand van minimaal 5 cm hoogte. Zet de hoekjes vast met een nietje.

Vierkante cake maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter (of margarine)

    Klop in een beslagkom met de mixer met garden de boter zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 200 g Koopmans Boerencake (half pak)

    • 2 eieren

    Voeg de cakemix en de eieren toe en roer het met de mixer op de laagste stand tot één geheel.

  3. Stap 5

    Klop het beslag op de hoogste stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    • 2 el Dr. Oetker Citroenrasp

    Spatel de citroenrasp door het beslag en vul hiermee de vorm. Strijk het beslag glad.

  5. Stap 7

    Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.

    Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is: prik met een satéprikker in het midden van de cake. Kleeft er nog beslag aan, verleng de baktijd dan met 5 tot 10 minuten en controleer opnieuw.

Boter, kaas en eierencake decoreren

  1. Stap 8

    Haal de bakvorm uit de oven en maak de cake los van de zijkanten van de vorm. Leg nu bovenop een stuk bakpapier, keer de bakvorm om en plaats de cake op een rooster.

  2. Stap 9

    • Aardbeiensaus

    Bestrijk de cake met een dun laagje aardbeiensaus. Laat de cake hierna helemaal afkoelen.

  3. Stap 10

    • 2 plakjes wit kokosbrood

    Snijd de cake in 9 gelijke stukken en besrijk ieder stuk opnieuw met een laag aardbeiensaus. Leg op 4 stukjes cake een passend gesneden stukje wit (of geel) kokosbrood.

  4. Stap 11

    • 3 plakjes roze kokosbrood

    Leg op de overige 5 stukken de passend gesneden stukken roze kokosbrood.

  5. Stap 12

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    • Dr. Oetker Roze Glazuur

    Verwarm de beide zakjes glazuur 10 minuten in een kom met heet kraanwater.

  6. Stap 13

    Bestrijk de cakestukken met wit kokosbrood met wit glazuur en die met roze kokosbrood met roze glazuur. Herhaal dit een paar keer, zodat het mooi egaal van kleur wordt.

  7. Stap 14

    • Dr. Oetker Decoratiestiften (kleur)

    Leg de stukjes cake als een dambord tegen elkaar aan. Teken met een decoratie schrijfstift cirkels en kruisjes op de cakejes, zoals bij het spelletje boter, kaas en eieren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.