Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bladerdeeghapje met bietjes en feta

Een lekker hartig hapje voor Kerst. Deze bladerdeeg sterren zijn gevuld met bietjes en feta. Een hele lekkere combinatie.

Bereiden

10 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 220 °C/ Hetelucht 200 °C

  1. Stap 1

    Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.

  2. Stap 2

    • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

  3. Stap 3

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Bladerdeeghapjes

Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven: 200 °C

  1. Stap 4

    • 1 ei (losgeklopt. of water)

    Maak een sneetje in alle hoeken van de bladerdeegvellen. Vouw 4 van de 8 puntjes naar het midden, zodat een stervorm ontstaat. Besmeer het bladerdeeg met het ei of water voor een glanzend resultaat.

  2. Stap 5

    Bak de bladerdeeg sterren 15 minuten in de oven.

  3. Stap 6

    • 1 biet (gekookt, in blokjes)

    • 100 g feta (verkruimeld)

    Verdeel de bietjes en feta over het midden van de molentjes en zet nog even in de oven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.