Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bessen-pruimentaart

Zo maak je jouw pruimentaart extra lekker. Dit pruimentaart recept is extra lekker dankzij de blauwe bessen, munt en een vleugje kaneel.

Bereiden

60 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet de springvorm in.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Kruimeldeeg maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart

    • 100 g boter (koud)

    Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de kruimeltaart mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.

  2. Stap 4

    • Ei

    Voeg als laatste het ei toe en meng het nog even kort door. Zet het kruimeldeeg in de koelkast.

  3. Stap 5

    Druk 4/5 deel van het kruimeldeeg op de bodem van de ingevette springvorm.

Pruimentaart maken

  1. Stap 6

    • 2 tl kaneel

    • 5 pruimen (grote)

    • 50 g suiker

    Snijd de pruimen in partjes en vermeng deze met de suiker en kaneel.

  2. Stap 7

    Beleg de pruimentaart met de partjes en verkruimel het resterende deeg over de pruimentaart.

  3. Stap 8

    Bak de pruimentaart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.

Gesuikerde bessen maken

  1. Stap 9

    • 200 g blauwe bessen

    • Halve citroen (het sap)

    • 2 el suiker (fijn)

    Knijp het sap uit van een halve citroen en rol de bessen erdoorheen. Laat in een zeef de bessen even uitlekken en rol ze vervolgens door fijne tafelsuiker. Laat een half uur drogen.

  2. Stap 10

    • 10 blaadjes munt

    Garneer de kruimel-pruimentaart met de gesuikerde bessen en kleine blaadjes munt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.