Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banketstaafjes

Banketstaaf is heel eenvoudig om te maken. In dit recept laten we je zien hoe je van een plakje bladerdeeg een mini banketstaaf maakt.

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    • 8 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bevroren bladerdeegplakjes van elkaar en verwijder de folie. Leg de plakjes die je niet gebruikt direct in een plastic zakje terug in de vriezer. Laat voor het verwerken de bladerdeegplakjes 5-10 minuten ontdooien.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Banketstaafjes maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    • Ei

    Meng de spijs met het ei. Dit gaat het makkelijkst met een vork.

  2. Stap 4

    Verdeel het spijsmengsel in 8 stukjes en maak er rolletjes van. Beleg de plakjes bladerdeeg met de rolletjes spijs, Leg de rolletjes spijs in het midden, maar houd 1 cm van de rand vrij. 

  3. Stap 5

    Maak van de bladerdeegplakjes mooie banketstaafjes. Leg de banketstaafjes op de bakplaat met de vouw naar beneden.

  4. Stap 6

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de banketstaafjes van met een losgeklopt ei.

Banketstaafjes bakken

  1. Stap 7

    Bak de banketstaafjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.