Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banketletter met amandelspijs

Een letter van banket! Op en top Sinterklaas. Een vers gebakken banketletter is natuurlijk het allerlekkerst. In deze video laten we je zien hoe deze sinterklaas-lekkernij helemaal zelf kunt maken.

Bereiden

25 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 porties

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    • 6 plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Verwarm de oven voor. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht.

  2. Stap 2

    Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg op elkaar zodat je 3 stapeltjes hebt. Leg deze tegen elkaar aan en rol met een deegroller tot een grote langwerpige plak deeg.

Banketletter maken

  1. Stap 3

    • 1 citroen

    • Ei

    Kluts het ei. Rasp de citroen en pers het sap.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Amandelspijs

    Kneed de helft van het ei, de citroenrasp en de helft van het citroensap door het amandelspijs.

  3. Stap 5

    Verdeel het amandelspijs over het bladerdeeg en laat een centimeter aan beide kanten over. Kwast wat ei op de rand en vouw de plak dicht zodat het spijs helemaal bedekt is.

  4. Stap 6

    Vorm de rol naar een grote letter S en leg met de naad naar de onderkant op de met bakpapier beklede bakvorm.

Banketletter bakken

  1. Stap 7

    • 30 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Kwast de banketletter in met het overige eimengsel en bestrooi met het amandelschaafsel.

  2. Stap 8

    Bak de banketletter in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.

    Lekker met poedersuiker

    Bestuif de banketletter met poedersuiker voor het opdienen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.