Flag

Banana split

4 stuks
Gemiddeld
20
Deze ijs-klassieker doet vrijwel iedereen watertanden: vanille-ijs, chocolade en banaan
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het ijs
250 mlmelk
250 mlslagroom
2 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
4eidooiers
80 gsuiker
mespuntjezout
1 zakjeDr. Oetker Chocolate Chips
Voor de decoratie
200 mlslagroom (koud)
4bananen
40 gchocolade
ongeveer 1 zakjeDr. Oetker Amandelschaafsel
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
Picture - Dr. Oetker Chocolate Chips
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Voor het ijs

Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.

2

Gebruik ondertussen een garde om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen. 

3

Voeg de chocolate chips toe, vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen. 

4

Voor de decoratie

Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker stijf. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Schep mooie ijsballen op een schaaltje en serveer met banaan, chocoladesaus, slagroom en geschaafde amandelen.