Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Banana split

Deze ijs-klassieker doet vrijwel iedereen watertanden: vanille-ijs, chocolade en banaan. De banana split is nooit weggeweest en nu eenvoudig zelf te bereiden in de vriezer. Met wat geschaafd amandel erbij nu nog lekkerder!

Bereiden

20 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Stracciatellla

    Doe 250 ml koude melk in een mengkom. Voeg de ijsmix toe en roer even met de mixer op het laagste niveau. Mix vervolgens gedurende 3 minuten op het hoogste niveau tot een luchtig en romig mengsel. Doe het stracciatella-roommengsel in een bak die geschikt is om in te vriezen. Dek af en vries ten minste 4 uur bij ongeveer -18 ° C.

  2. Stap 2

    • 200 ml slagroom (koud)

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 4 bananen

    • 4 el chocoladesaus

    • Handje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker stijf. Pel bananen en halveer ze in de lengte of plak ze. Schep mooie ijsballen op een schaaltje en serveer met bananen, chocoladesaus, slagroom en gesneden amandelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.