Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bacon ei muffin

Gebakken eitjes uit de oven! Heel makkelijk om te maken en super feestelijk bij het ontbijt of de brunch.

Bereiden

5 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 muffins

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet vier cups van het muffin bakblik in met boter of gebruik een bakspray. Leg voor het gemak even een reepje bakpapier op de bodem en de zijkanten, dan til je na het bakken de eggmuffins er zo uit.

    Laat de bakspray minimaal 5 minuten 'aan de lucht' drogen voor optimale werking.

Vul je muffinblik

  1. Stap 3

    • 6 plakjes bacon (of ontbijtspek)

    • 2-4 boterhammen

    Bekleed de holtes met spek, ik gebruik 1,5 plakje per holte. Steek met behulp van een uitsteker 4 rondjes uit het brood ter grootte van de cup. Je kunt natuurlijk ook een glas gebruiken. Leg het broodje op het spek.

Bak je bacon ei muffins

  1. Stap 4

    Breek boven elk broodje een ei en bak de eggmuffins in ongeveer 15-20 minuten gaar. Wil je je geel graag nog een beetje zacht, hou dan 15 minuten aan.

  2. Stap 5

    • Snufje peper

    • Snufje zout

    Bestrooi je eenvoudige egg muffin met bacon naar smaak met zout en peper en eet het eitje lekker warm op.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.