Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelcake met kaneel, rozijnen en karamelsaus

Een overheerlijke appelcake met een vleugje citroen, rozijnen en kaneel en karamelsaus met wat grof gemalen zeezout. Zo maak je wel een heel lekkere appelcake voor een op en top verwenmoment.

Bereiden

20 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

6-8 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in met boter of een bakspray.

  2. Stap 2

    • 1,5 appel

    • 80 g rozijnen

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van 1 centimeter. Wel de rozijnen 5 minuten in een kom met lauwwarm water.

Appelcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g roomboter (kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 50 ml melk (4 eetlepels)

    Voeg de cakemix, de eieren en de melk toe en mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 5

    • 1 tl kaneel

    • 1 citroen (voor de rasp)

    Meng de kaneel, de rozijnen, de rasp van 1 citroen en de helft van de appel door de cakemix.

Appelcake bakken

  1. Stap 6

    Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad.

  2. Stap 7

    Verdeel de overige appelstukjes gelijkmatig over het beslag en bak de appelcake in het midden van de oven in 60 - 70 minuten gaar en goudbruin.

Salted caramel saus maken

  1. Stap 8

    • 1/4 flesje karamelsaus (dessertsaus )

    • Snufje zeezout (grofgemalen)

    Decoreer vlak voor het serveren de appelcake met karamel dessertsaus. Garneer met grof zeezout.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.