🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Appelbollen roosjes met frambozen

Appelbollen roosjes met frambozen

Dit recept is van: Koopmans

Appelbollen roosjes

Appelbollen roosjes met frambozen

Info Benodigdheden Stappen

Zo maak je een appelbol wel heel bijzonder. Maak van appelplakjes en plakjes bladerdeeg een heerlijke traktatie. De frisse frambozen geven een extra lekkere smaak.

20 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Appel Bladerdeeg Frambozen Moederdag Gebak Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Citroen
    0.5
    Citroen
  • Water
    100 g (gram)
    Water
  •  
    3
    Appel (zoete rode, Royal Gala)

 

  • Frambozen
    125 g (gram)
    Frambozen
  • Honing
    3 el (eetlepels)
    Honing
  • Kaneel
    1 snufje(s)
    Kaneel
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Kwastje
    Kwastje
    Bekijk in de shop
  •  
    Magnetron
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
    Bekijk in de shop
  •  
    Staafmixer

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de plakjes Bladerdeeg Roomboter (1 pak) 10 minuten voor gebruik ontdooien en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 175°C). Vet de muffin-bakvorm in met boter of bakspray.

Verdeel de plakjes Bladerdeeg Roomboter, met het folie naar boven, over een snijplank en verwijder het folie.

2. Appelroosjes maken

Pers het sap van de halve citroen in een grote kom en meng het met 100 ml water.

Snijd de appels (3 stuks) over de helft doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appels met schil vervolgens in dunne plakjes. Bewaar de plakjes in het bakje met citroenwater tegen het verkleuren.

Plaats de bak met appels 30 seconden in de magnetron om ze iets zachter te krijgen.

Leg 2 vellen bladerdeeg 1 cm over elkaar, druk goed aan en snijd er vervolgens 3 gelijke stroken van. Herhaal deze stap met de overige vellen Bladerdeeg Roomboter. Pureer vervolgens met een staafmixer de frambozen (125 g) met de honing (3 el) tot een gladde puree.

Verdeel de appelplakken over de lengte van de stroken bladerdeeg en laat de bovenkant met schil iets uitsteken.

Bestrijk de appels en een klein stukje van het bladerdeeg met de frambozenpuree en vouw de onderste rand bladerdeeg om de appels heen.

3. Appelbollen bakken

Rol het deeg voorzichtig op en druk het randje goed aan. Plaats de appelbollenroosjes in de ingevette muffin-bakvorm.

Plaats de muffin-bakvorm 40 minuten net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en controleer tussendoor of de appelplakken niet aanbranden. Gaan de appelbollenroosjes iets te hard in de oven?

Verdeel de appelbollenroosjes over een mooi bord en garneer ze met poedersuiker en kaneel.

Gaan de appelbollen roosjes iets te hard in de oven?

Dek ze dan af met een vel aluminiumfolie. De roosjes garen op deze manier verder, maar verkleuren niet meer.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.