🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Laat de plakjes Bladerdeeg Roomboter (1 pak) 10 minuten voor gebruik ontdooien en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 175°C). Vet de muffin-bakvorm in met boter of bakspray.
Verdeel de plakjes Bladerdeeg Roomboter, met het folie naar boven, over een snijplank en verwijder het folie.
Pers het sap van de halve citroen in een grote kom en meng het met 100 ml water.
Snijd de appels (3 stuks) over de helft doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appels met schil vervolgens in dunne plakjes. Bewaar de plakjes in het bakje met citroenwater tegen het verkleuren.
Plaats de bak met appels 30 seconden in de magnetron om ze iets zachter te krijgen.
Leg 2 vellen bladerdeeg 1 cm over elkaar, druk goed aan en snijd er vervolgens 3 gelijke stroken van. Herhaal deze stap met de overige vellen Bladerdeeg Roomboter. Pureer vervolgens met een staafmixer de frambozen (125 g) met de honing (3 el) tot een gladde puree.
Verdeel de appelplakken over de lengte van de stroken bladerdeeg en laat de bovenkant met schil iets uitsteken.
Bestrijk de appels en een klein stukje van het bladerdeeg met de frambozenpuree en vouw de onderste rand bladerdeeg om de appels heen.
Rol het deeg voorzichtig op en druk het randje goed aan. Plaats de appelbollenroosjes in de ingevette muffin-bakvorm.
Plaats de muffin-bakvorm 40 minuten net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en controleer tussendoor of de appelplakken niet aanbranden. Gaan de appelbollenroosjes iets te hard in de oven?
Verdeel de appelbollenroosjes over een mooi bord en garneer ze met poedersuiker en kaneel.
Dek ze dan af met een vel aluminiumfolie. De roosjes garen op deze manier verder, maar verkleuren niet meer.