Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelbollen roosjes met frambozen

Zo maak je een appelbol wel heel bijzonder. Maak van appelplakjes en plakjes bladerdeeg een heerlijke trakatatie. De frisse frambozen geven een extra lekkere smaak.

Bereiden

20 min

Baktijd

40 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat de plakjes Bladerdeeg Roomboter 10 minuten voor gebruik ontdooien en verwarm de oven voor. Vet de muffin-bakvorm in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    Verdeel de plakjes Bladerdeeg Roomboter, met het folie naar boven, over een snijplank en verwijder het folie.

Appelroosjes maken

  1. Stap 3

    • 0,5 citroen

    • 100 ml water

    Pers het sap van de halve citroen in een grote kom en meng het met 100 ml water.

  2. Stap 4

    • 3 appels (zoete rode, Royal Gala)

    Snijd de appels over de helft doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appels met schil vervolgens in dunne plakjes. Bewaar de plakjes in het bakje met citroenwater tegen het verkleuren.

  3. Stap 5

    Plaats de bak met appels 30 seconde in de magnetron om ze iets zachter te krijgen.

  4. Stap 6

    Leg 2 vellen bladerdeeg 1 cm over elkaar, druk goed aan en snijd er vervolgens 3 gelijke stroken van. Herhaal deze stap met de overige vellen Bladerdeeg Roomboter.

  5. Stap 7

    • 125 g frambozen

    • 3 el honing

    Pureer vervolgens met een staafmixer de frambozen met de honing tot een gladde puree.

  6. Stap 8

    Verdeel de appelplakken over de lengte van de stroken bladerdeeg en laat de bovenkant met schil iets uitsteken.

  7. Stap 9

    Bestrijk de appels en een klein stukje van het bladerdeeg met de frambozenpuree en vouw de onderste rand bladerdeeg om de appels heen.

Appelbollen bakken

  1. Stap 10

    Rol het deeg voorzichtig op en druk het randje goed aan. Plaats de appelbollen roosjes in de ingevette muffin-bakvorm.

  2. Stap 11

    Plaats de muffin-bakvorm 40 minuten net iets onder het midden van de voorverwarmde oven en controleer tussendoor of de appelplakken niet aanbranden.

    Gaan de appelbollen roosjes iets te hard in de oven?

    Dek ze dan af met een vel aluminiumfolie. De roosjes garen op deze manier verder, maar verkleuren niet meer.

  3. Stap 12

    • Snufje kaneel

    • Snufje poedersuiker

    Verdeel de appelbollen roosjes over een mooi bord en garneer ze met poedersuiker en kaneel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.