Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel noten cake met frambozen

Bak zelf een heerlijke appelcake met vers fruit: appel en frambozen. De cake zit ook vol nootjes voor een lekkere krokante bite. Deze cake ziet er niet alleen heerlijk uit, hij is ook erg lekker. Met dit recept bak je een feestelijke cake. Probeer ‘m dus snel.

Bereiden

20 min

Baktijd

50 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

6 porties

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Vet een rechthoekige bakvorm in met boter of een bakspray.

    Indien aanwezig, gebruik dan bij voorkeur de elektrische stand van de oven. Cake bakt hierdoor mooier en gelijkmatiger.

Appel-noten cakebeslag maken

  1. Stap 2

    • 1 appel

    • 1 tl kaneel

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van een halve centimeter. Meng de appelstukjes met kaneel.

  2. Stap 3

    • 30 g walnoten

    • 30 g amandelen

    Meng de noten door elkaar en hak grof.

  3. Stap 4

    • 150 g boter

    Klop met de mixer met garden in een beslagkom de boter zacht en romig.

  4. Stap 5

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Fijne Cake

    • 50 ml melk

    Voeg de cakemix, het ei en de melk toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een massa. Klop hierna het beslag op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut luchtig.

  5. Stap 6

    Spatel de applstukjes en de gehakte noten door het beslag en vul de bakvorm. Strijk het beslag glad.

  6. Stap 7

    • 12 frambozen

    Verdeel de frambozen netjes in het beslag zodat je straks per portie 1 framboos in het midden hebt.

Appel noten cake bakken

  1. Stap 8

    Bak de cake in 45 tot 55 minuten gaar en goudbruin. Laat de appel-noten cake hierna afkoelen op een rooster.

    Baktijd

    Baktijden en -temperaturen zijn altijd een richtlijn; ovens verschillend onderling. Gebruik daarom altijd je eigen bakervaring.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.