Sluiten
Appel-noten cake met frambozen

Appel-noten cake met frambozen

Bekijk de bakvideo
{{ textRating }}
{{ reviews }} reviews Geef jouw mening

Al mening gegeven

Voorbereiden: 20 min

Baktijd: 45 min

Elektrisch 160° / Hetelucht 150°


Sluiten

Dit recept al eens gemaakt?

Beoordeel het recept.

Bedankt voor je beoordeling!


Wil jij ook regelmatig hollandse bakgezelligheid van Koopmans in je mail ontvangen? Meld je dan nu aan!

Appel-noten cake met frambozen
Bekijk de bakvideo

Bereiding

  1. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Meng de appelstukjes met kaneel.

  4. Meng de noten door elkaar en hak grof.

  5. Klop 150 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  6. Voeg de cakemix, de eieren en 4 eetlepels melk toe en mix het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  7. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een luchtig beslag.

  8. Spatel de appelstukjes en de gehakte noten door het beslag.

  9. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad.

  10. Druk de verse frambozen in het beslag zodat er 6 porties ontstaan.

  11. Bak de cake in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

  12. Laat de cake in de bakvorm een uur afkoelen op een rooster.

Appel-noten cake met frambozen

Appel-noten cake met frambozen
  • Voorbereiden: 20 min
  • Baktijd: 45 min
  • Elektrisch 160° / Hetelucht 150°

Ingredienten

  • 1 pak Koopmans Fijne Cake
  • 150 roomboter of margarine (kamertemperatuur)
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 appel
  • 50 ml (4 el) melk
  • 6-8 frambozen
  • 1 kaneel
  • 30 walnoten
  • 30 amandelen
  • Alles op kamertemperatuur

Bakgerei

  • Mixer met garde
  • Beslagkom

Bereiding

  1. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Meng de appelstukjes met kaneel.

  4. Meng de noten door elkaar en hak grof.

  5. Klop 150 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  6. Voeg de cakemix, de eieren en 4 eetlepels melk toe en mix het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  7. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een luchtig beslag.

  8. Spatel de appelstukjes en de gehakte noten door het beslag.

  9. Doe het beslag in de bakvorm en strijk het beslag glad.

  10. Druk de verse frambozen in het beslag zodat er 6 porties ontstaan.

  11. Bak de cake in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar en goudbruin.

  12. Laat de cake in de bakvorm een uur afkoelen op een rooster.

https://www.koopmans.com/recept/appel-noten-cake-met-frambozen/

Appel-noten cake met frambozen bakken?

Dit recept bak je met Koopmans Fijne Cake mix. Deze smeuïge appel-noten cake maak je af met frambozen voor een friszoete bite.