Rocky Road is superleuk om te maken en, we waarschuwen je alvast, gevaarlijk lekker. Rocky Road is chocolade gevuld met alles wat je maar lekker vindt: koekjes, cranberries, walnoten, hazelnoten, kokos en natuurlijk marshmallows!
Het proces van het maken van Rocky Road is een waar plezier. Je smelt de chocolade, voegt vervolgens de mix van lekkernijen toe en mengt alles zorgvuldig door elkaar. Het mengsel wordt vervolgens in een bakvorm gegoten en mag opstijven in de koelkast totdat het stevig genoeg is om te snijden. Het moment waarop je de eerste hap neemt van deze verrukkelijke creatie is puur geluk.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Breek de tarwebiscuits (200 g) in stukjes.
Vet een bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm in. Bekleed de vorm met een brede strook bakpapier, zodat je de rocky road gemakkelijk uit de vorm kunt halen.
Smelt de roomboter (250 g) met de pure chocolade (400 g) en de (schenk)stroop (100 ml) au bain-marie. Haal van de pan van het vuur.
Voeg de biscuits toe aan het mengsel, zodra de chocolade gesmolten is. Roer goed door. Voeg de gedroogde cranberries (100 g), de hazelnoten (1 zakje), de walnoten (1 zakje), de kokosrasp (25 g) en de marshmallows (8 stuks) toe en roer goed door.
Doe het Rocky Road-mengsel in de bakvorm. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.