Echt een heerlijke herfstige tulband! De structuur van deze pompoencake lijkt een beetje op worteltaart en is dus heerlijk smeuïg. Laat je verrassen door smaken als speculaaskruiden, cranberry’s en sinaasappelsap en maak er een feestje van!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven 180 graden/ hetelucht 170 graden). Vet de tulbandvorm in met bakspray.
Verwarm de cranberry’s (150 g) in het sinaasappelsap (70 ml), zodat ze zacht worden. Laat dit ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
Schil ondertussen de pompoen (500 g) en halveer deze. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in kleinere stukken. Hak de pompoen fijn in de hakmolen van de staafmixer.
Je kunt de pompoen ook raspen als je geen hakmolen hebt.
Doe de pompoen (150 g), samen met de 4 eieren, olijfolie (200 ml) en suiker (200 g) in een kom. Mix dit kort door. Meng in een andere kom de bloem (280 g), bakpoeder (15 g), speculaaskruiden (2 el) en een snufje zout.
Doe het bloemmengsel bij het pompoenmengsel en mix alles kort, maar goed door. Schep als laatste de uitgelekte cranberry’s erdoor en giet het beslag in de tulband. Bak de tulband in ongeveer één uur gaar. Test dan met een satéprikker of de taart gaar is, zoniet, laat ‘m dan nog 10 minuten langer in de oven staan.
Stort de tulband na ongeveer 10 minuten op een rooster en laat deze afkoelen. Snijd de tulband met een broodmes horizontaal doormidden.
Mix de roomkaas (400 g) los met een beetje poedersuiker. Schep als laatste er wat sinaasappelsap (30 ml) doorheen. Schep de cream cheese in een wegwerpspuitzak en versier de, inmiddels afkoelde, bovenkant. Spuit de rest van de cream cheese op de onderste helft en leg voorzichtig de bovenkant erop. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt voor bovenkant. En kies vooral een spuitmondje die jij mooi vindt.
Bewaar de pompoentulband in de koelkast.