Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Meng in een kom de bloem (200 g), Baksoda (0,5 tl), Backin (0,5 tl) en het zout (snufje).
Mix in een andere kom de boter (115 g) en suiker (175 g) tot een lichtgele en gladde massa.
Meng het ei (1 stuks) erdoor. Voeg de vanille aroma (1 tl) en pindakaas (125 g) toe en kneed het geheel tot een mooi zandkoekjesdeeg. Dek de kom met plasticfolie af en laat het zandkoekjesdeeg 2 uur rusten.
Verwarm de oven voor (elektrische oven: 170°C heteluchtoven: 150°C). Haal het zandkoekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).
Verwarm de oven voor. Haal het zandkoekjesdeeg uit de koelkast en maak met je handen balletjes van het deeg (ongeveer 2 eetlepels deeg per balletje).
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat; verdeel de zandkoekjes over 2 bakplaten en zorg ervoor dat er ruimte tussen de koekjes blijft.
Hak de pinda’s (75 g) grof en bestrooi de koekjes ermee. Bestrijk de koekjes met een kwastje licht met wat eigeel (1 stuks).
Bak de zandkoekjes 10 minuten. Laat ze daarna 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.