De kerstcake is een meesterwerk op zich, met zijn smeuïge textuur en verrukkelijke smaak. Het luchtige cakebeslag wordt verrijkt met smakelijke stukjes cranberries, die een feestelijke rode kleur en een fruitige frisheid toevoegen. Bij elke hap proef je de perfecte balans tussen zoet en lichtzuur. Dat is nog eens op en top Kerst!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C). Vet de cakevorm in met bakspray of wat boter.
Klop de boter (200 g) met de mixer met garden in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix van de Koopmans Boerencake (1 pak) en de eieren (4 stuks) toe en mix op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Spatel de gedroogde cranberries (150 g) voorzichtig door het cakebeslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak de kerstcake in de oven in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Controleer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is. Dit kun je het beste in het midden van de vorm doen. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Is dit niet het geval, bak de cake dan nog iets langer.
Kook wat water en plaats het Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) 10 minuten in het hete water. Haal de blaadjes van de verse munt (2 takjes). Kneed het zakje glazuur eerst nog even door voordat je deze opent. Giet dan het glazuur over de cake en garneer feestelijk met de verse cranberries (1 handje) en de muntblaadjes.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.